-Επί τάπητος και ο “πόλεμος των τραπεζοκαθισμάτων” που έχει φτάσει στο απροχώρητο
Η διαφορετικές χρεώσεις ανάμεσα στις ζώνες κοινοχρήστων σε μία περιοχή(βλέπε λιμάνι) και ο εξορθολογισμός τους,ώστε να υπάρξει μια δικαιότερη στις μεταξύ τους χρεώσεις ήταν το θέμα που συζητήθηκε στα πλαίσια του κόστους χρέωσης των κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2025.
Παρόλο που το κόστος αυτό παρέμεινα σταθερό και η τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια αυξανόμενη-σημείωσε ο κ.Παπαβασιλείου-απαιτείται ένας εξορθολογισμός στις ζώνες χρέωσης μιας περιοχής ο οποίος διαφοροποιείται με μεγάλο βαθμό,φέρνοντας για παράδειγμα τη ζώνη πέριξ του λιμένα με χρέωση 23 ευρώ ανά τ.μ. όταν ένα στενό πιο μέσα,η χρέωση είναι 6,5 ευρώ.
Ένα πρόβλημα που επισημάνθηκε κατά τη συζήτηση είναι και οι υπερβάσεις οι οποίες παρατηρούνται από την πλευρά των επαγγελματιών στη χρήση των κοινοχρήστων χώρων είτε αυτές αφορούν πεζόδρομους,πλατείες ή πεζοδρόμια.
Η κατάσταση φαίνεται ότι ξέφυγε όπως σημείωσε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ Σπύρος Τσέλιος,προσυπογράφοντας και ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι αυτό παρατηρήθηκε από την ανοχή της δημοτικής αρχής κατά την περίοδο του Κορονοιού.έως και τις νομοθετικές διατάξεις οι οποίες συνέτειναν προς αυτή την κατεύθυνση.
Είναι κάτι που θα πρέπει να δει επισταμένα η Δημοτική αατυνομία όταν και όποτε λειτουργήσει,ενώ και ο κ.Κοτσανάς επεσήμανε την διαφορά της ψαλίδας χρέωσης μεταξύ των επαγγελματιών,την τραγική εικόνα που επικρατεί με τις αυθαιρεσίες που συντελούνται επί των κοινοχρήστων χώρων,κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για ατολμία στην εξέυρεση λύσης,φέρνοντας ώς τρανταχτό παράδειγμα τις ενέργειες του δημάρχου του Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου που φόρτωσε εν μία νυκτί τα υπεράριθμα τραπεζοκαθίσματα,απελευθερώνοντας κοινόχρηστο χώρο προς όφελος των πεζών.”Πάμε να τα μαζέψουμε μαζί” πρότεινε ο κ. Κοτσανάς στον δήμαρχο ώστε να μπει τέλος σ’αυτή την αυθαιρεσία
Ο κ. Κωνσταντόπουλος διερωτήθηκε αν ο δήμος θα φτάσει στο σημείο να διαγράφει κλήσεις που θα επιβάλλονται από την δημοτική στυνομία και αν ο δήμος θα καταφέρει να επιτηρεί πιστά τους χώρους που έχει διαθέσει προς εκμετάλλευση στις επιχειρήσεις.
Όπου υπάρχει ανάπτυξη,υπάρχει και υπερβολή σημείωσε ο δήμαρχος,αλλά αυτήν την υπερβολή είμαστε διατεθιμένοι να πατάξουμε,έχοντας και τη δημοτική αστυνομία.Θέσπιση περισσότερων κατηγοριών χρέωσης ανάλογα με την εικόνα που παρουσιάζουν οι περιοχές (εμπορικότητας-ανάπλασης) και όχι μόνο δύο πρότεινε ο κ.Γούλας προσυπογράφοντας την εικόνα ασυδοσίας στην κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων.