Εξυμνούν τον Σαμαρά οι Financial Times

Εξυμνούν τον Σαμαρά  οι Financial Times
«Εντυπωσιακή» χαρακτηρίζουν σε άρθρο τους οι Financial Times την κίνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ, χωρίς κοινοβουλευτική διαβούλευση και με κατεπείγουσα νομική διαδικασία.
Στο άρθρο τονίζεται ότι, παρά τις αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, η κίνηση της κυβέρνησης ήταν αναγκαία, καθώς όπως η ΕΡΤ θεωρείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, τυπική περίπτωση δυσλειτουργικής ελληνικής δημόσιας επιχείρησης.
«Δεκαετίες διορισμών με πολιτικά κριτήρια γιγάντωσαν τις μισθοδοτικές υποχρεώσεις του οργανισμού, χωρίς να συνεισφέρουν στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

Οι εργαζόμενοι ήταν δύσκολο να απολυθούν, εξαιτίας του υπερβολικού προστατευτισμού. Τα σωματεία κωλυσιεργούσαν σε όμτι αφορούσε στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, μην αφήνοντας άλλη επιλογή στην κυβέρνηση από το να κλείσει τον συγκεκριμένο ιστορικό οργανισμό», αναφέρουν οι FT.

Σημειώνεται παράλληλα ότι από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, η τρικομματική κυβέρνηση σημείωσε προόδους στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας και πήρε μέτρα στρατηγικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναμόρφωσης των όρων της αγοράς εργασίας. Το βρετανικό φύλλο, ωστόσο, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για αργή πορεία στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα.

ΕΥΡΩΠΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...