ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό: Χαμηλός ο κίνδυνος για την Ελλάδα

ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό: Χαμηλός ο κίνδυνος για την Ελλάδα

ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό: Χαμηλός ο κίνδυνος για την Ελλάδα


21/01/2020 – 23:18

Σε ανακοίνωσή του μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης για τον νέο κοροναϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας τονίζει ότι ο κίνδυνος εισαγωγής του στη χώρα μας είναι χαμηλός, ωστόσο ο Οργανισμός θα παραμείνει σε επαγρύπνηση.

Η εξάπλωση του κοροναϊού (2019-nCoV) στην Ανατολική Ασία και εσχάτως στις ΗΠΑ, όπου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα εκεί, οδήγησε τον ΕΟΔΥ στην πραγματοποίηση έκτακτης σύσκεψης για την εκτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: «Ο νέος ιός ανήκει στη κατηγορία των κοροναϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα αλλά και σοβαρότερες λοιμώξεις. Ο ιός έχει περιορισμένη μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο και χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη θνητότητα από άλλους κοροναϊούς όπως ο ιός MERS-CoV.

Στη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση των διεθνών δεδομένων σχετικά με τη νόσο καθώς και εκτίμηση κινδύνου για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα καθώς και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC) ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος κρίνεται χαμηλός.

O ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με την νόσο για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία.

Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα».

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...