Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα «Αγίου Αρτεμίου» και της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας

Η 20η Οκτωβρίου, ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της Πολιτείας ως «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Για το λόγο αυτό, τελέστηκαν σήμερα (20-10-2021) το πρωί, δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30 το πρωί, Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας,  Υποστράτηγος  Απόστολος Μαρτζάκλης, υποδέχτηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών, τις Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου, του εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφάλειας, τους Προέδρους και τα μέλη των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνδικαλιστικών ενώσεων, συλλόγων και συνδέσμων αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων, καθώς και τους Διευθυντές, τους Διοικητές και το προσωπικό Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (19-10-2021), πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομου.

Παράλληλα, από προχθές 18 Οκτωβρίου 2021 έως και σήμερα 20 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, για την Τράπεζα Αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στα κατά τόπο αρμόδια νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.

Η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, αναγνώστηκε εντός του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου, από τον Υπαστυνόμο Α΄ ΤΕΡΕΖΑΚΗ Νικόλαο, του Επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...