Επίσκεψη της Σοφίας Γιαννακά στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου…

Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου πραγματοποίησε η βουλευτής Αιτ/νίας κ. Σοφία Γιαννακά εν όψει της νέας  χρονιάς που ξεκινάει για τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειες τους.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ  κ. Επ. Τάνταρος, ο αντιπρόεδρος κ. Δημοκράτης Περίδης και η διευθύντρια κ. Αλέκα Ποσονίδου- Κοσμά οι οποίοι επεσήμαναν ότι στην εφετινή χρονιά υπήρξε αύξηση προσέλευσης παιδιών με αναπηρίες τα οποία έχουν βρει στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου το στήριγμα και την βοήθεια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημά τους και να ενταχθούν ευκολότερα στο κοινωνικό σύνολο.

Ο πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Τάνταρος ανέφερε στην βουλευτή κ. Γιαννακά ότι ο δήμος Αγρινίου τους έχει παραχωρήσει οικόπεδο, στην τοποθεσία Δυο Ρέματα και εκκρεμεί η μελέτη της πολεοδομίας του Δήμου Αγρινίου ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση νέου κτηριακού συγκροτήματος της ΕΛΕΠΑΠ, 1400 τ. μέτρων, το οποίο θα ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών αλλά και ανηλίκων με αναπηρίες.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου εξέφρασε το προβληματισμό του για την εξαγγελλόμενη από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο συγχώνευση των προνοιακών ιδρυμάτων και ανέφεραν ότι γίνονται συζητήσεις για ενδεχόμενη συγχώνευση του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ  Αγρινίου με το  ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ  Αγρινίου.

Η βουλευτής κ. Γιαννακά συνεχάρη όλους τους παράγοντες λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ οι οποίοι με αφοσίωση, αγάπη και τεχνογνωσία εφαρμόζουν με επιτυχία προγράμματα αποκατάστασης ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού. Η κ. Γιαννακά δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος για ενδεχόμενη συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων στην Αιτωλ/νία και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της στο έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο   προσωπικό αλλά και τους εθελοντές βοηθούς οι οποίοι στηρίζουν και συμπληρώνουν την ομπρέλα φροντίδας της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.   



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...