Επανάσταση στη φορολογία από τον Τραμπ!

bb

O Aμερικανός πρόεδρος μειώνει τους συντελεστές από το 4O% στο 15%! – Δίνει ασυλία σε όσους επαναπατρίζουν τα κεφάλαια, καταργεί το φόρο  μεταβίβασης στα ακίνητα, ενώ το αφορολόγητο ανεβαίνει στα 3O.OOO $

Ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να προκαλέσει η φορολογική επανάσταση που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαφανίζει στην κυριολεξία τη φορολογία, μειώνοντας τους συντελεστές από το 40%, στο 15% και δίνει ασυλία σε όλους τους πολίτες και τους επιχειρηματίες που έχουν παρκάρει λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους προκειμένου να τα επαναπατρίσουν, για να αναπτυχθεί η αμερικανική οικονομία.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο, που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνονται πολλές ακόμα τολμηρές και ριζοσπαστικές ρυθμίσεις για τη φορολογία φυσικών προσώπων, για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και άλλες συναλλαγές, που επιβάρυναν τους φορολογούμενους.

Φιλοδοξία του Αμερικανού προέδρου είναι να απεγκλωβίσει την οικονομία από το φαύλο κύκλο της υπερφορολόγησης και να δώσει κίνητρα για ξένες επενδύσεις.

Με το νέο φορολογικό καθεστώς στις ΗΠΑ, μεγάλα επενδυτικά σχήματα από την Ευρώπη αναμένεται να επενδύσουν στη σιγουριά της αμερικανικής οικονομίας.

Η δραστική μείωση των φόρων θα αποτελέσει το μεγάλο κίνητρο για τα παγκόσμια κεφάλαια.

Βέβαια, οι τολμηρές αλλαγές του Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να γονατίσουν την Ευρωπαϊκή οικονομία.

Όλες οι πολυεθνικές επιχειρήσεις θα επενδύουν πλέον στις ΗΠΑ, για να ξεφύγουν από την υπερφορολόγηση, που επιβάλει το γηρασμένο και χρεοκοπημένο ιερατείο των Βρυξελλών.

Η συνταγή της υπερφορολόγησης, την οποία οι ξένοι τοκογλύφοι εφαρμόζουν και στην Ελλάδα, γονατίζει την οικονομία, διώχνει τις επενδύσεις και δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια φορολογική επανάσταση αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν μειωθεί η φορολογία στο 15%, τότε όλοι θα πληρώνουν τους φόρους και θα γεμίζουν τα δημόσια ταμεία.

Με το σημερινό καθεστώς υπερφορολόγησης, δεν πληρώνει κανένας και τα χρέη προς τις εφορίες αγγίζουν τα εκατό δις ευρώ, τα οποία βέβαια δεν πρόκειται να εισπραχθούν στον αιώνα τον άπαντα.

Η φορολογική επανάσταση του Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να ταρακουνήσει συθέμελα την Ευρωπαϊκή οικονομία και αν δεν υπάρξουν αντίστοιχες κινήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Ευρωπαϊκή οικονομία θα βυθιστεί στην ύφεση με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

 

 

Ριζικές προτάσεις για αλλαγές του φορολογικού συστήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, με έμφαση στη φορολόγηση επιχειρήσεων και αρκετά οφέλη για τα υψηλά εισοδήματα, παρουσίασε η κυβέρνηση Τραμπ.

Το σχέδιο Τραμπ προβλέπει τεράστια μείωση του συντελεστή για τις επιχειρήσεις, από το 40% που είναι σήμερα στο 15%.

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μανούτσιν δήλωσε όμως βέβαιος πως μακροπρόθεσμα η αλλαγή δεν θα αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος, αλλά θα οδηγήσει σε σταθερή ανάπτυξη της τάξης του 3% του ΑΕΠ.

Το σχέδιο δεν περιέχει τον περίφημο φόρο σε εισαγωγές, με τον οποίο είχε απειλήσει παλαιότερα ο Αμερικανός πρόεδρος ώστε να μειωθούν τα εμπορικά ελλείμματα και να τιμωρηθούν επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Αντ’ αυτού, περιέχει τον αποκαλούμενο «φόρο περιοχής», ο οποίος απαλλάσσει μεν εταιρικά έσοδα στο εξωτερικό από φορολόγηση αλλά δίνει κίνητρα στη διατήρηση δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, το σχέδιο περιέχει εφάπαξ πρόσκληση σε αμερικανικές επιχειρήσεις να επαναπατρίσουν δισεκατομμύρια δολάρια που για την ώρα αποταμιεύουν στο εξωτερικό.

Μεγάλες αλλαγές και για τα φυσικά πρόσωπα.

Στο μέτωπο των φυσικών προσώπων τα κλιμάκια μειώνονται από επτά που είναι σήμερα σε τρία.

Ο συντελεστής για τα υψηλότερα εισοδήματα, που θα υπάγονται στο τρίτο κλιμάκιο, θα πέσει στο 35%, από 39,6% που είναι σήμερα.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος προτείνει απόσυρση του φόρου κληρονομιάς, ο οποίος επιβάλλεται σε άτομα με περιουσία τουλάχιστον 5,49 εκατ. δολάρια και ζευγάρια με περιουσία 10,98 εκατ. δολάρια.

Το σχέδιο αποσύρει επίσης τον «εναλλακτικό ελάχιστο φόρο», ο οποίος είχε επιβληθεί τη δεκαετία του 1960 ώστε να εμποδίσει πλούσιους πολίτες από το να μηδενίσουν τις υποχρεώσεις τους δηλώνοντας διάφορες ελαφρύνσεις.

Ο εναλλακτικός φόρος είχε υποχρεώσει τον κ. Τραμπ να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους το 2005, στη μοναδική πρόσφατη φορολογική του εκκαθάριση που έχει βγει στην επιφάνεια.

Επιπλέον, οι προτάσεις του Λευκού Οίκου βάζει τέλος στο φόρο 3,8% στα καθαρά εισοδήματα από επενδύσεις που επιβάλλεται σε άτομα με ετήσιο εισόδημα άνω των 200.000 δολαρίων.

Σαν αρνητικό αντίβαρο για τους πιο πλούσιους, το σχέδιο θέλει κατάργηση της προσμέτρησης των τοπικών και πολιτειακών επιβαρύνσεων για τη μείωση των ομοσπονδιακών φόρων, μέτρο που μπορεί να χτυπήσει τα πιο εύπορα νοικοκυριά σε πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρζεϊ και η Καλιφόρνια.

Οι μοναδικές απαλλαγές που θα παραμείνουν, βάσει του σχεδίου, είναι οι δόσεις για την εξυπηρέτηση ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και οι φιλανθρωπικές δωρεές.

Τα χαμηλότερα εισοδήματα θα υπαχθούν σε κλιμάκιο με συντελεστή 10%, ενώ το μεσαίο κλιμάκιο θα πληρώνει φόρο 25%.

Πάντως, σε μία κίνηση ενίσχυσης των πιο αδύναμων νοικοκυριών, το σχέδιο του Λευκού Οίκου προβλέπει το διπλασιασμό των φοροαπαλλαγών για τα πρώτα 24.000 δολάρια που δηλώνουν σε εισόδημα τα ζευγάρια.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως δημιουργείται αφορολόγητη ζώνη έως τα 24.000 δολάρια.

Οι προτάσεις του Λευκού Οίκου έχουν ήδη συζητηθεί με το Κογκρέσο, όμως η νομοθετική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μήνες, με τον κ. Μανούτσιν να σημειώνει πως στόχος είναι η ψήφιση των μέτρων έως το τέλος του έτους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/281317-Epanastase-ste-phorologia-apo-ton-Tramp ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...