Επεισόδιο με τον Γιάνη που το… «σκασε» στην Αίγινα

Οι λιμενικοί ζήτησαν από τον Γιάνη Βαρουφάκη να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνησή του και εκείνος επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα – Από την λιμενική αρχή συντάσσεται δικογραφία 

Στην Αίγινα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Γιάνης Βαρουφάκης παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έφτασε χθες το απόγευμα με το πλόίο της γραμμής στο νησί του Αργοσαρωνικού όπου βρίσκεται η εξοχική του κατοικία για να περάσει τις μέρες του Πάσχα. 

Κατά την άφιξη του οι Λιμενικοί που βρίσκονταν στον Λιμένα και έκαναν τον σχετικό έλεγτχο σε όλους τους επιβάτες του πλοίου για την μετακίνησή τους ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από τον κ. Βαρουφάκη να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση του (Ε1) ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα!

Στο Λιμάνι βρισκόταν επίσης και ο Δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος απευθύνθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη για την μετακίνησή, όμως ούτε σε αυτόν έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για το σπάσιμο της καραντίνας και αποχώρησε.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του protothema.gr, από την οικεία λιμενική αρχή συντάσσεται δικογραφία η οποία και αναμένεται να αποσταλεί αμελητί στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 από την Αίγινα όπου βρίσκεται έδωσε συνέντευξη και στο CNN για την απόφαση του Eurogroup.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, από χθες πραγματοποιούνται ενδελεχείς έλεγχοι, ενόψει των εορτών του Πάσχα, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η μετακίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά.

Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...