Επική πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου – “Φωνάζει” ο Παναθηναϊκός για την διαιτησία

Ανατροπή και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΠΑΟΚ, που διέσυρε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» με μεγάλη εμφάνιση στο β΄ μέρος απέναντι στον Παναθηναϊκό, που μετά την εξαιρετική του εικόνα στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε αγνώριστος στην επανάληψη, πήρε δίκαια το δεύτερο «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ πιθανότατα στις 6 Μαΐου.

Το 2-0 υπέρ των «πρασίνων» στην Αθήνα αποδείχθηκε πολύ λίγο για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι με «σύμμαχο» την τύχη στο πρώτο μέρος, κυριάρχησαν στο δεύτερο και πέτυχαν 3 γκολ απέναντι σε έναν τραγικό Παναθηναϊκό, που υπέστη καθίζηση σε όλες τις γραμμές του. Οι «πράσινοι» έχουν δικαιολογημένα κάποια παράπονα από τον Κύζα (δεν τους δόθηκε πέναλτι στο πρώτο μέρος, ενώ η αποβολή του Χουλτ ήταν πολύ αυστηρή), αλλά η εμφάνισή τους στο δεύτερο μέρος ήταν αδικαιολόγητη και σαφώς προβλημάτισε τον κόσμο τους που προσδοκούσε στην κατάκτηση του Κυπέλλου. 

Απολαυστικό από πλευράς φάσεων ήταν το πρώτο 45λεπτο στην Τούμπα. Στο ποδόσφαιρο, ως γνωστό, δεν αποδίδεται πάντα δικαιοσύνη στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ με το γκολ του Πέλκα στο 14΄ , από εκτέλεση φάουλ, ήταν η ομάδα που μπήκε προηγούμενη στ΄ αποδυτήρια κι από πολύ νωρίς έδωσε ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς του δεύτερου ημιτελικού.

Η ομάδα, όμως, που έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο, έχασε πολλές και κλασικές ευκαιρίες, εντούτοις βρέθηκε να χάνει, ήταν ο Παναθηναϊκός. Από τα πρώτα λεπτά οι «πράσινοι» έδειξαν τις διαθέσεις τους, πίεσαν ψηλά τους αντιπάλους τους και δημιουργούσαν καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση.

Ο Βιγιαφάνιες έκανε μεγάλο ματς, ήταν αυτός που προσπαθούσε με κάθετες πάσες να βρει τους Μπεργκ και Κλωναρίδη, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Κουρμπέλης και Ρέις κυριάρχησαν και δεν επέτρεψαν στους «ασπρόμαυρους» να οργανωθούν, εάν εξαιρέσει κανείς ένα πεντάλεπτο (10΄-15΄) όταν και κατάφεραν να κλείσουν τον Παναθηναϊκό στην άμυνα και να προηγηθούν.

Με βάση την εικόνα του ματς και τις ευκαιρίες που χάθηκαν ο Παναθηναϊκός δικαιούτο τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά ο Κλωναρίδης και ο Γλύκος του το στέρησαν. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, ιδιαίτερα στο 33΄ όταν έδιωξε τη μπάλα σχεδόν πριν περάσει τη γραμμή από το πλασέ του Βιγιαφάνιες (βρήκε κάπου κι άλλες πορεία).

Από κει και πέρα ο Κλωναρίδης βρέθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις σε θέσεις βολής, αλλά ήταν άστοχος. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βγήκε μόνος του απέναντι στον Γλύκο στο 36΄, αλλά πλάσαρε άουτ, στο 38΄ από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ είχε προηγηθεί η φάση του 4ου λεπτού όταν απέναντι από τον Γλύκο καθυστέρησε κι αντί να πλασάρει προτίμησε να κάνει ντρίπλα κι έχασε τη μπάλα.

Εκτός από το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μία κλασική ευκαιρία στο 29΄ με τον Κάμπος να αστοχεί προ του Βλαχοδήμου, ενώ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για την ανατροπή του Μπεργκ στο 18΄ από τον Βαρέλα μέσα στην περιοχή, παράβαση που δεν είδε ο Κύζας.  

Η εικόνα του αγώνα στην επανάληψη ήταν εντελώς διασφορετική. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πάρα πολύ δυνατά και στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Παναθηναϊκού ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιτελικού με την κεφαλιά του Λέο Μάτος στο 48΄ μετά τη σέντρα του Μπίσεσβαρ. Είχε προηγηθεί το φάουλ του Πέλκα που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Συνέχισε να πιέζει η ομάδα του Ίβιτς, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που στο β΄ μέρος δεν είχε ενέργεια και ήταν μόνιμα πίσω από τη μεσαία γραμμή. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 73΄ με το γκολ του Σάκχοφ με σουτ έξω από την περιοχή, γκολ που έδινε σκορ πρόκρισης στους «ασπρόμαυρους». 

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, που από το 72΄ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της πολύ αυστηρής αποβολής του Χουλτ, για φάουλ στον Μάτος. Η αθηναϊκή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 80΄ για να σκοράρει με τον Μπεργκ, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά μετά όλα τελείωσαν, όταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, Μπίσεσβαρ, άδειασε τον Κουτρουμπή και έδωσε την ευκαιρία στον Πρίγιοβιτς να σηκώσει για 4η φορά την Τούμπα… στον αέρα.

Ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε καθόλου στη συνέχεια, πήρε εύκολα την πρόκριση, αλλά ο Παναθηναϊκός με την εικόνα του στο πρώτο μέρος ήταν εκείνος που έδωσε την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να φτάσουν σε αυτή την ανατροπή.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα (46′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59′ Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμο, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπή, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (66′ Εμποκού), Κλωναρίδη (77′ Λουντ), Μπεργκ.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/281261-Epike-prokrise-toy-PAOK-ston-teliko-Kypelloy-PHonazei-o-Panathenaikos-gia-ten-diaitesia ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...