Επικίνδυνους κραδασμούς προκαλεί η Novartis

Επικίνδυνους κραδασμούς προκαλεί η Novartis

Κυριάκος και Φώφη δεν μπορούν να διαχειριστούν τις κακουργηματικές διώξεις κορυφαίων στελεχών τους

σε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛ.

ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ κακουργηματικές διώξεις κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της NOVARTIS αναμένεται να προκαλέσουν επικίνδυνους κραδασμούς με δεδομένη την αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης που θα διαμορφωθεί, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά.

Στην Πειραιώς έχουν αρχίσει ήδη να επεξεργάζονται ένα πολιτικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης το οποίο όμως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις διαρροές, το πόρισμα για τη NOVARTIS αποδίδει κακουργηματικές ευθύνες σε τρία κορυφαία στελέχη της ΝΔ ενώ για άλλους τρεις συνεχίζεται η έρευνα.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μία λύση είναι να αγνοήσει τη δικαστική έρευνα, να καταγγείλει δήθεν πολιτική σκευωρία και να καλύψει πλήρως τα εμπλεκόμενα στελέχη.

Στην περίπτωση αυτή, κινδυνεύει να χάσει οριστικά και αμετάκλητα τον μεσαίο χώρο αλλά και ένα κομμάτι της Δεξιάς που έχει αλλεργία με τα ζητήματα διαφθοράς και τάσσεται υπέρ της διαλεύκανσης του σκανδάλου με τον πολυεθνικό φαρμακευτικό κολοσσό.

Στην Πειραιώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση θα εργαλειοποιήσει το πόρισμα και θα το αξιοποιήσει στο έπακρο στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το υλικό της δικογραφίας που περιλαμβάνει καταθέσεις μαρτύρων και μια σειρά από άλλα ντοκουμέντα, θα δει αναγκαστικά το φως της δημοσιότητας και οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Γι’ αυτό η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δύσκολη γιατί θα πρέπει καθημερινά να απολογείται για την εμπλοκή κορυφαίων στελεχών του σε μια υπόθεση που προκάλεσε ζημία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Προβληματισμοί διατυπώνονται κι από τη θέση που εμφανίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις κορυφαία στελέχη της ΝΔ τα οποία ζητούν να μπουν σε πολιτική καραντίνα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της NOVARTIS μέχρι να κριθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

Πάντως η τελική τακτική για τη διαχείριση του σκανδάλου της NOVARTIS θα αποφασιστεί μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος κι αφού προηγηθεί εκτίμηση από τα έμπειρα σε νομικά ζητήματα, στελέχη.

Το πόρισμα της NOVARTIS αναμένεται να προκαλέσει νευρική κρίση και στην Χαριλάου Τρικούπη.

Με δεδομένο ότι δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου, βρέθηκαν στον Κορυδαλλό για την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα, ο Τάσος Μαντέλης δικάστηκε για τις μίζες της SIEMENS, η δίκη Τσουκάτου βρίσκεται σε εξέλιξη κι άνοιξε νέα δικογραφία για τα 16 δισεκατομμύρια από χορηγίες που γέμισαν τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ το 2000, η Φώφη Γεννηματά είναι δύσκολο να διαχειριστεί μια παραπομπή κορυφαίου στελέχους της για τη NOVARTIS.

Οι κραδασμοί σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αναμένονται να είναι ισχυροί ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παρενεργειών στις εκλογές του Μαΐου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/355291-Epikindynoys-kradasmoys-prokalei-e-Novartis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...