Επιστολή Καμμένου σε Βούτση: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αν περάσουν οι “Πρέσπες” χωρίς θετική ψήφο στην επιτροπή

Επιστολή Καμμένου σε Βούτση: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αν περάσουν οι “Πρέσπες” χωρίς θετική ψήφο στην επιτροπή

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα συνιστά για τους ΑΝΕΛ ενδεχόμενη αλλαγή στη σύνθεση των μελών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας όπου θα εισαχθεί προς συζήτηση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος μάλιστα, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτσηαναφέρει ότι χωρίς τη θετική γνωμοδότηση της επιτροπής η συμφωνία δεν μπορεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο συνιστά «πράξη νόθευσης ή παράβασης του Κανονισμού που θα ισοδυναμούσε με συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», μια τέτοια εξέλιξη.

«Σήμερα 18/1/19 πληροφορηθήκαμε ότι αίφνης παρουσιάζεται ως νέο σενάριο ενδεχόμενης συνδρομής στην εξέλιξη της διαδικασίας κύρωσης από την Ολομέλεια της Βουλής του προσυμφώνου των Πρεσπών, ακόμη και στην περίπτωση απόρριψης, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, σενάριο κατά το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, με τον ισχυρισμό, ότι η απόφαση της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων είναι τάχα, γνωμοδοτική- συμβουλευτική», αναφέρει και επικαλούμενος άρθρα του Κανονισμού και του Συντάγματος, υποστηρίζει ότι η αποδοχή του νομοσχεδίου από την Επιτροπή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εισαγωγή και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Η μόνη εξαίρεση που αναγνωρίζει το Σύνταγμα, σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, είναι ο προϋπολογισμός. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου καλεί σε εγρήγορση τις πολιτικές δυνάμεις σε περίπτωση που η πλειοψηφία εισάγει την Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια χωρίς να έχει θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής.

Η επιστολή του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Βούτση:

 

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/352002-Epistole-Kammenoy-se-Boytse-Koinoboyleytiko-praxikopema-an-perasoyn-oi-Prespes-choris-thetike-psepho-sten-epitrope ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...