Επιχειρηματίας, φίλος του Γιάννου: «Μου έδωσε 2,5 εκατομμύρια σε δεσμίδες, σε κίτρινους φακέλους»

Επιχειρηματίας, φίλος του Γιάννου: «Μου έδωσε 2,5 εκατομμύρια σε δεσμίδες, σε κίτρινους φακέλους»

Ιδιαιτέρως επιβαρυντική για το ζεύγος Παπαντωνίου ήταν η κατάθεση του φίλου του επιχειρηματία, που υποστήριξε πως του έδωσε 2,5 εκατομμύρια σε κίτρινους φακέλους για να τα μεταφέρει μέσω δικών του λογαριασμών στην Ελβετία.
 
Τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της ροής χρήματος από τον αντιπρόσωπο όπλων της εταιρίας που είχε αναλάβει (ως υποκατασκευάστρια) τον εκσυχρονισμό των φρεγατών, και τον πρώην υπουργό Γιάννο Ππαντωνίου, φαίνεται πως βρήκαν στο προσωπο στενού φίλου του επιχειρηματία οι δικαστικές αρχές. Το προσωπο αυτό, επιχειρηματίας και φίλος του πρωην υπουργού, φαίνεται πως τελικά, συνέδεσε τη γραμμή του χρήματος απολογούμενος την περασμένη Παρασκευή στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται επισης στην υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απάγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στην απολογία του όμως σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε πως πήρε σχεδόν 2,5 εκ. ευρώ, σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από από τον Γιάννο Παπαντωνίου, για να τα μεταφέρει στην Ελβετία, σε λογαριασμούς του πρωην υπουργού και της συζύγου του, την περίοδο 2002-2003.

Οι αρχές θεωρούν όμως πως όσα εκτιμούν- με βάση τα ευρήματα της δικογραφίας – αλλά και όσα κατέθεσε ο επιχειρηματίας επι της ουσίας ενώνουν την αλυσίδα του χρήματος για να συνδέσουν τον αποθανόντα αντιπρόσωπο όπλων Χρ. Μπεκατώρο (της Thales που ηταν υποκαστασκευάστρια του εκσυχρονισμού των φρεγατών) με τον τότε υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Νόμιμη προέλευση

Τα χρήματα αυτά, όπως φερεται να είπε ο ίδιος ο επιχειρηματίας ο οποιος είναι κατηγορουμενος στην υπόθεση του ξεπλύματος των 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων του πρώην υπουργού, του τα έδινε τμηματικά, σε δεσμίδες,μέσα σε κίτρινους φακέλους στο σπίτι του πρώην Υπουργού στην Κηφισιά. Όπως είπε ο επιχειρηματίας, στη συνέχεια, τα κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων. Από εκεί τα μετέφερε στην Ελβετία σε λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για παράνομο χρήμα. Τα λεφτά πίστευε ότι προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου . Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός  και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. Ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε  ,με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Το κατηγορητήριο

Η ανάλυση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση ήταν αυτή ακριβώς που ήρθε να «κουμπώσει», σύμφωνα με όλες τις ενδειξεις, ο στενος φίλος του κ.Παπαντωνίου. Σε αυτό αναφέρεται πως η πορεία του παράνομου χρήματος εμφανίζεται να ξεκινά τουλάχιστον τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2003 με δύο εμβάσματα της THALES, από την ολλανδική τράπεζα ABN AMRO NV προς τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη, εταιρεία συμφερόντων του Χ.Μπεκατώρου. Από εκεί μεταφέρθηκε σε κυπριακές off shore του εν λόγω επιχειρηματία, από τις οποίες αναλήφθηκε τμηματικά, και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατατέθηκε επίσης τμηματικά στην Eurobank σε τραπεζικούς λογαριασμούς του επχιειρηματία φίλου του κ.Παπαντωνίου. Ο τελευταίος φέρεται ότι ανέλαβε να «ξεπλύνει» το ποσό των 2.800.000 ελβετικών φράγκων.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345524-Epicheirematias-philos-toy-Giannoy-Moy-edose-2-5-ekatommyria-se-desmides-se-kitrinoys-phakeloys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...