Εποικοδομητικές οι συζητήσεις Ελλάδας – Θεσμών, λέει η Κομισιόν!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Έως εδώ, πάμε καλά, μας είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Άννικα Μπράιτχαρντ, σχετικά με την πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, κατά την ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήταν εποικοδομητικές και εξελίχθηκαν χρονικά όπως είχε προγραμματιστεί, ενώ οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στα μέσα του μήνα», επεσήμανε η κυρία Μπράιτχαρντ.

Η αποστολή των θεσμών ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της δεύτερης αξιολόγησης στις 27 Οκτωβρίου, όπως προβλεπόταν, ενώ οι συζητήσεις ήταν «εποικοδομητικές» σε όλα τα ζητήματα που εξετάστηκαν και θα συνεχιστούν τις επόμενες βδομάδες.

Μάλιστα τα κλιμάκια των δανειστών, επιστρέφουν στην ελληνική πρωτεύουσα, στα μέσα Νοεμβρίου για να συνεχίσουν την αξιολόγηση. «Όλες οι πλευρές έχουν δεσμευτεί να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το συντομότερο δυνατό» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το ελληνικό χρέος, ξεκαθάρισε, ότι «η Επιτροπή εργάζεται βάσει της συμφωνίας του Eurogroup της 24ης Μαΐου». Μία συμφωνία που προβλέπει ότι στο τέλος του έτους  θα γίνει η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...