Επτά πράγματα που δεν ξέραμε για την ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι»

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως Σήφης φόρεσε την περουκα του… Πίπη από την ταινία «Η αρχόντισσα κι ο αλήτης»

Η ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ είναι χωρίς αμφιβολία από τις πιο γνωστές αλλά και αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Πόσα πράγματα όμως από τα παρασκήνια και τα γυρίσματα, έμειναν άγνωστα;

Κάποια από αυτά τα διαβάζουμε στο ellinikoskinimatografos.gr

1ον.  Στους τίτλους της ταινίας αναγράφονται τα ονόματα δύο ηθοποιών που όμως δεν εμφανίζονται στην ταινία. Πρόκειται για την Νίτσα Μαρούδα και την  Ρένα Πασχαλίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι σκηνές τους κόπηκαν κατά την διάρκεια του μοντάζ.

2ον. Ο Νίκος Τσούκας ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή για τον ρόλο του Νομάρχη και προκειμένου να είναι στην ταινία η αμοιβή του αυξήθηκε κατά πολύ. Αυτό συνέβη γιατί όλα τα δικά του  γυρίσματα θα γινόταν στην Κρήτη και θα έπρεπε να εγκαταλείψει μια θεατρική παράσταση που είχε κλείσει για εκείνη την περίοδο.

3ον. Όλες οι εσωτερικές σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στο στούντιο της Φίνος Φιλμ κι όχι σε αυθεντικούς χώρους που επιλέχθηκαν όπως το σπίτι του Νίκου Κούνδουρου στην Κρήτη.

4ον. Του στίχους στο τραγούδι, «Ήτανε κάποιος άνθρωπος» έχει γράψει ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντίνος Δημόπουλος.

5ον. Για μουσική επένδυση της ταινίας είχε γίνει ανάθεση στον Μάνο Λοΐζο που  σε συνεργασία με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο είχαν  γράψει δύο τραγούδια.  Το ντουέτο,  «Ανέβα στο χαγιάτι μου» με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι να ενώνει για  άλλη μια φορά τις φωνές του.  Και το «Ρίξε 12 μαχαίρια» ένα υπέροχο ένα ζεϊμπέκικο που ερμήνευσε μοναδικά ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Τα δύο αυτά τραγούδια δεν μπήκαν ποτέ στην ταινία αφού  ο Κρητικός Νίκος Μαμαγκάκης ανέλαβε την μουσική. Παρόλα αυτά συμμετείχε κι ο Μάνος Λοΐζος με το τραγούδι, “Νανούρισμα” που ερμήνευσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

6ο. Για τις ανάγκες της μεταμφίεσης της Αλίκης Βουγιουκλάκη από Κατερινιώ σε Σήφη, χρησιμοποιήθηκε η περούκα που η ίδια η πρωταγωνίστρια είχε φορέσει έναν χρόνο πριν στην ταινία, «Η αρχόντισσα κι ο αλήτης».

7ο. Αρχικά η ταινία ολοκληρωνόταν με την έξοδο των πρωταγωνιστών από το δωμάτιο του ιερέα που τους βοήθησε. Επειδή όμως αυτό δεν άρεσε στον Φίνο, ζήτησε και γυρίστηκε  μια επιπλέον σκηνή με τον ερχομό του ζευγαριού από το ταξίδι του μέλιτος κι ένα εντυπωσιακό χορευτικό να το πλαισιώνει.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...