Ερντογάν: Μέσα στο “ιπτάμενο παλάτι” του Σουλτάνου – Ατέλειωτοι χώροι και χλιδή (video)

Ερντογάν: Μέσα στο “ιπτάμενο παλάτι” του Σουλτάνου – Ατέλειωτοι χώροι και χλιδή (video)
Ερντογάν: Μέσα στο “ιπτάμενο παλάτι” του Σουλτάνου – Ατέλειωτοι χώροι και χλιδή (video)

Δεν κρύβεται η αδυναμία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χλιδή! Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα μπορούσε να αρκεστεί στο χρυσό παλάτι στα περίχωρα της Άγκυρας. Επιθυμούσε και ένα παλάτι για τις αεροπορικές μετακινήσεις του, και το βρήκε.

Ο λόγος για το “ιπτάμενο παλάτι” του Ερντογάν, ένα πολυτελέστατο αεροσκάφος, που διαθέτει: Επτά υπνοδωμάτια, δύο σαλόνια, δύο τεράστιες αίθουσες δεξίωσης, αίθουσες συσκέψεων, ακόμη κι ένα μικρό νοσοκομείο, όπως μπορεί να δει κανείς στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που προέβαλλε το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Τα πολυτελή έπιπλα σε μπλε αποχρώσεις, τα πανάκριβα χαλιά και οι λεπτομέρειες από χρυσό σε όλα τα δωμάτια αντανακλούν την μεγαλομανία του Ρετζέπ Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ.

Το αεροπλάνο διέθετε 463 θέσεις επιβατών αλλά ανακαινίστηκε και διαθέτει πλέον μόνο 76.

Ερντογάν: Μισό δισεκατομμύριο δολάρια για το αεροσκάφος του Σουλτάνου

Ο Ερντογάν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που προβλήθηκαν στην εκπομπή του MEGA, Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, απολαμβάνει την άνεση που του προσφέρει το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που χρειάζεται 250 χιλιάδες δολάρια για να γεμίσει καύσιμα.

Και δεν πτοείται από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι το προεδρικό μέγαρο καλεί τους πολίτες της Τουρκίας να εφαρμόζουν λιτότητα, όμως οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την προκλητική πολυτέλεια. Δεν πτοήθηκε ούτε από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η προσγείωση του υπερπολυτελούς αεροπλάνου στην Κωνσταντινούπολη το Σεπτέμβριο του 2018.

“Συγχαίρω όλα τα μέλη που εργάστηκαν, από τους αρχιτέκτονες έως τους μηχανικούς που συνέβαλαν. Είχαμε πραγματικά μια υπέροχη δουλειά από την πίστα έως και το φωτισμό, την κατασκευή και το τέρμα είναι όλα υπέροχα. Εύχομαι από τον Θεό το αεροδρόμιό μας να είναι επωφελές για το έθνος μας, για τη χώρα μας, για όλη την ανθρωπότητα. Χαιρετώ τη χώρα μου με εγκάρδια συναισθήματα, αγάπη και σεβασμό”.

“Δώρο του Σεΐχη” λέει ο Σουλτάνος

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν από την πρώτη στιγμή ότι το νέο αεροσκάφος είναι δώρο του σεΐχη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι για να δείξει την “αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία”.

Αλλά και ο ίδιος ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι ο Σεΐχης του Κατάρ, που εδώ τον βλέπουμε να ποζάρει με το ζεύγος Ερντογάν έξω από το πολυτελέστατο αεροσκάφος, αποφάσισε να του δωρίσει το αεροπλάνο των 400 εκατομμυρίων δολαρίων όταν έμαθε πως η Τουρκία είχε εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσει το αεροσκάφος τύπου Βoeing 747, που πουλούσε το εμιράτο.

Το VIP 747, που είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει με άνεση 76 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, προστέθηκε στα υπόλοιπα 12 κρατικά αεροσκάφη του τουρκικού στόλου.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν – Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα

Την ίδια ώρα που ο Σουλτάνος ξοδεύει “σαν να μη υπάρχει αύριο”, η τουρκική λίρα πηγαίνει από κατρακύλα σε κατρακύλα. Η αξία της διαμορφώνεται πλέον σε 7,68 λίρες ανά δολάριο και 8,99 ανά ευρώ.

Από τις αρχές του 2020 η τουρκική λίρα έχει σημειώσει μία πτώση της τάξεως του 22%, ενώ στην τελευταία τριετία η υποχώρηση ανέρχεται στο 50%.

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

Πηγή: MEGA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...