Ευρωπαϊκό Στίβου «Ιπτάμενος» Τεντόγλου με χρυσό στα 8.52 μ

Ο Έλληνας αθλητής έκανε εντυπωσιακή επίδοση στον τελικό.
Ο

Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο. Ο Έλληνας αθλητής του μήκους διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από τέσσερα χρόνια στο Βερολίνο

Ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι είχε καλύτερο άλμα στα 8,52 μέτρα στην τέταρτή του προσπάθεια. Η επίδοση του Τεντόγλου ήταν ρεκόρ αγώνων καταρρίπτοντας το 8,47 που είχε σημειώσει ο Κρίστιαν Ριφ το 2010 στη διοργάνωση της Βαρκελώνης.

Ο 24χρονος Γρεβενιώτης ξεκίνησε τον αγώνα του με μία άκυρη προσπάθεια και στη συνέχεια σημείωσε 8,23 μέτρα. Ο Τεντόγλου είχε 8,35 μέτρα στην τρίτη του προσπάθεια και έκανε ρεκόρ αγώνων στην επόμενη.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι επέλεξε να μην κάνει πέμπτη και έκτη προσπάθεια. Ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ – Ντιουκς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 8,06 μέτρα. Με την ίδια επίδοση ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο αθλητής από τα Γρεβενά κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στο Βελιγράδι και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Ανοιχτού πριν από λίγες εβδομάδες. Αυτό είναι το 13ο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου. Σημειώνεται ότι πριν λίγες ώρες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί στα 35 χιλιόμετρα βάδην.

Η Ελλάδα έφτασε τα 31 μετάλλια συνολικά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...