Ευ. Βενιζέλος: “Είμαι πολύ υπομονετικός, αλλά…”

Ευ. Βενιζέλος:

Μήνυμα προς τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ και προς τους εσωκομματικούς αμφισβητίες έστειλε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρέμβασή του στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

«Διατυπώσαμε, μόνον εμείς, ένα έντονα αυτοκριτικό λόγο, ως θεμέλιο μιας νέας σχέσης αλήθειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνική βάση της παράταξης. Σε ατομικό όμως επίπεδο φοβούμαι ότι δεν έχει γίνει από όλους εκείνους που είχαμε συμμετοχή στα πράγματα, η αναγκαία  αξιολόγηση της δημόσιας διαδρομής μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό εξηγεί σε κάποιο βαθμό ορισμένες συμπεριφορές που δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια της παράταξης να σταθεί και να ανασυσταθεί υπό εξαιρετικά δύσκολες και πιεστικές συνθήκες» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι προσωπικά πολύ υπομονετικός για τους λόγους που εξήγησα στην ομιλία μου στην εναρκτήρια συνδιάσκεψη. Τους θέλω όλους δίπλα μου. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και ουσιαστική. Σέβομαι όλες τις  προσωπικές ευαισθησίες, κυρίως την προσωπικότητα και την αυτοεκτίμηση  κάθε στελέχους, παλαιότερου ή νεότερου, για τον ρόλο που κατά τη γνώμη του πρέπει να έχει. Υπό μια προϋπόθεση: Ότι και εμείς κατανοούμε τις ευαισθησίες, τις επιλογές και τις προσδοκίες της κοινωνίας» ανέφερε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «κάθε ορισμός προσωρινών οργάνων για να καλυφθούν οι ανάγκες της  μεταβατικής περιόδου προς το συντακτικό Συνέδριο εμπεριέχει πολύ σοβαρά προβλήματα καθώς καμία σύνθεση δεν μπορεί να είναι άριστη κατά τη γνώμη όλων. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στο σημερινό ΠΑΣΟΚ που λόγω της αλλαγής των εκλογικών του μεγεθών διαθέτει ένα τεράστιο αριθμό σημαντικών στελεχών, που αυτή την περίοδο βιώνουν και προσωπικά την αλλαγή αυτή: έχουν βρεθεί εκτός Βουλής, επανασχεδιάζουν το επαγγελματικό και πολιτικό τους μέλλον, αδημονούν  να προσφέρουν για τη χώρα και τη παράταξη. Πρέπει όμως όλοι να προσαρμοστούμε  στις νέες συνθήκες και  να δείξουμε προς  την κοινωνία ότι αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα και τις αξιολογήσεις της».

«Στάθμισα με προσοχή όλα τα δεδομένα πριν καταλήξω στη σύνθεση τόσο της προσωρινής πολιτικής γραμματείας, όσο και της οργανωτικής γραμματείας» είπε ακόμα ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι οι επιλογές «δεν αφορούν μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα – καθόλα αξία  που τα ευχαριστώ θερμά για την αποδοχή της πρότασης μου και για τη διάθεση τους να δουλέψουν σκληρά την επόμενη περίοδο. Οι επιλογές έχουν εκ των πραγμάτων και αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα για ολόκληρες κατηγορίες στελεχών που κατά τη  κρίση μου πρέπει να εκπροσωπούνται  στα όργανα αυτά, αυτή ειδικά τη περίοδο».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...