Ευ. Βενιζέλος: Η ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει τη στάση της

Ευ. Βενιζέλος: Η ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει τη στάση της
Την ψήφιση των μέτρων εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Αγνωστο παραμένει αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, όπως και η τελική στάση που θα τηρήσουν βουλευτές του Κινήματος οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τα μέτρα, ή κάποια εξ αυτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σε διαρκή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις πριν από την οριστικοποίηση των μέτρων, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Προχωράμε συντεταγμένα»

Κατά την ομιλία του στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και με αφορμή τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ψήφιση των μέτρων, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει άλλη ιστορική διαδρομή. «Σεβόμαστε τη δοκιμασία που περνούν οι συνάδελφοί μας στη ΔΗΜΑΡ, αλλά εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις μας», ξεκαθάρισε και κάλεσε τη Δημοκρατική Αριστερά να επανεξετάσει τη στάση της. Εμείς προχωράμε συντεταγμένα, διεμήνυσε και στόχος, είπε, είναι να ολοκληρωθεί η στρατηγική που έχει ακολουθήσει το κόμμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η ψήφιση των μέτρων θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα και προς τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αποκρατικοποιήσεις: Δεν υποκαθίσταται ο θεσμικός ρόλος της Βουλής

Στην αναφορά του στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, ο οποίες όπως υποστήριξε, δεν θα είναι εκποίηση περιουσίας, αλλά συγκροτημένη προσπάθεια επένδυσης και ανάπτυξης. Ο βασικός σκοπός των αποκρατικοποιήσεων είναι επενδυτικός και αναπτυξιακός, διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας ειδικά για τα δημόσια δίκτυα, ότι θα τελούν πάντα υπό δημόσιο έλεγχο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η καθυστέρηση που παρατηρείται με τις αποκρατικοποιήσεις, δεν οφείλεται σε έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά σε γραφειοκρατικά εμπόδια και την αβεβαιότητα σε σχέση με τη χώρα, αλλά και την απουσία αγοράς .

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε, τέλος, του κοινοβουλευτικού ελέγχου των αποκρατικοποιήσεων, υπογραμμίζοντας ενδεικτικά ότι η κύρωση των συμβάσεων που έχουν στρατηγικό χαρακτήρα αποτελεί στοιχείο διαφάνειας. Ο θεσμικός ρόλος της Βουλής δεν μπορεί να υποκατασταθεί, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Την αντίδραση πάντως του κ. Βενιζέλου προκάλεσε χθες πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να καλέσει στο γραφείο του τους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για να τους εκθέσει τις αποψείς του για μία σειρά από φλέγοντα θέματα όπως αυτό των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και για το πακέτο μέτρων συνολικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρεί την πρωτοβουλία αυτή του ΥΠΟΙΚ ως απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά του κόμματος.

Εν τω μεταξύ σε μία προσπάθεια προσέγγισης με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να παραστούν στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού χθες το βράδυ.

Ο κ. Λοβέρδος προϊδέασε χθες το βράδυ για τις επόμενες κινήσεις του, καθώς σημείωσε πως «η υπέρ Ελλάδας ψήφος μου στη Βουλή τις επόμενες ημέρες θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή μου στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...