Ευ. Βενιζέλος: Σε οριακό σημείο η χώρα

bb
Ευ. Βενιζέλος: Σε οριακό σημείο η χώρα
Δραματικό μήνυμα με αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας στέλνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 Με δήλωσή του στο Έθνος της Κυριακής, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα «βρίσκεται σε οριακό σημείο».

«Η κυβερνητική σταθερότητα είναι η πρώτη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση», λέει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημειώνει πως το κόμμα του διασφάλισε με την ψήφο του την ύπαρξη της κυβέρνησης και την ίδια την πορεία της χώρας.

Τώρα, προσθέτει ο κ. Βενιζέλος, χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας, προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί πάρα πολλές θυσίες και διαβαιώνει πως τα νέα «πολύ σκληρά» δημοσιονομικά μέτρα είναι «αναμφίβολα τα τελευταία».

«Η άμεση καταβολή των δόσεων του 2012, η πραγματική επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους είναι μαζί με τα κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα για τα οποία έχουμε μιλήσει, το ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξαναγίνει μια αυτοδύναμη, κανονική ευρωπαϊκή χώρα, να κλείσει οριστικά τη σελίδα της κρίσης και να λειτουργήσει ως ένα θετικό παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προειδοποιεί, δε, πως οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά εναντίον των άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά.

«Αυτές οι μέρες λοιπόν είναι πάρα πολύ κρίσιμες γιατί τώρα κορυφώνεται η πολιτική διαπραγμάτευση που εμείς θα θέλαμε να έχει προταχθεί για να υπάρχει ένα ασφαλές πλαίσιο αναφοράς, αλλά έστω και τώρα πρέπει να διεξαχθεί συγκροτημένα και να έχει επιτυχή έκβαση», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως σε αυτή τη δύσκολη διεθνή διαπραγμάτευση, το έθνος πρέπει να είναι ενωμένο. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού», τονίζει.

«Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας», καταλήγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...