Εφαλτήριο για την ελληνική κτηνοτροφία τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ

bb

ktinotroΟ αναπληρωτής υπουργός παρούσιασε στους κτηνοτρόφους τις πρόσφατες δράσεις του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξή του τομέα, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

– Οριστική νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων χωρίς πρόστιμο.

– Απλοποίηση αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Πλέον δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη για ίδρυση νέας κτηνοτροφικής εγκατάστασης ή επέκταση και εκσυγχρονισμό υφιστάμενης. Αρκεί μια απλή αίτηση-δήλωση υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

– Θέσπιση, για πρώτη φορά, πλαισίου για την ίδρυση και αναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών, Ενώσεων Οργανώσεων Παραγωγών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στο γαλακτοκομικό τομέα.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δ. Χαλικιά  αναφέρθηκε στο ζήτημα των βοσκοτόπων και ανέλυσε τα προβλήματα που είχαν ανακύψει καθώς και τις ενέργειες του Οργανισμού για την επίλυσή του, ενώ ο Ειδικός Γραμματέας Δ. Ιατρίδης ενημέρωσε τους παραγωγούς για τις εξελίξεις σχετικά με το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών και τα μικρά στοχευμένα Σχέδια Βελτίωσης, τα οποία περιλαμβάνει η τελευταία πρόταση αναθεώρησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την σύσκεψη ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε: «Η ενίσχυση της κτηνοτροφίας παραμένει βασική προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ. Παραγωγοί και Πολιτεία, διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, συνεργαζόμαστε και προχωράμε μπροστά. Αντιμετωπίζουμε στρεβλώσεις του παρελθόντος που στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μας. Δώσαμε τολμηρές λύσεις σε χρόνιες παθογένειες. Είμαι πεπεισμένος ότι με την αξιοποίηση και των δυνατοτήτων της νέας ΚΑΠ είναι εφικτό ένα νέο ξεκίνημα στην κτηνοτροφία σε στέρεες βάσεις».

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Μελάς, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Ιατρίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Αποστολάκος, η αντιπρόεδρος Δήμητρα Χαλικιά και ο γενικός διευθυντής Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...