“Εύσημα” των Financial Times στον Γιάννη Στουρνάρα

Ετοιμο θα είναι το περίγραμμα των περικοπών για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ, πριν την έλευση της Τρόικα την άλλη εβδομάδα, αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το οικονομικό επιτελείο είναι αισιόδοξο ότι θα είναι πλήρως προετοιμασμένο για τις επαφές με την Τρόικα στις 24 Ιουλίου και προετοιμάζει ήδη το «οπλοστάσιο» με το οποίο θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

Παράλληλα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Αθήνα θα περιμένει «συνεισφορά και της Τρόικα στη συζήτηση», ενώ δίνει εύσημα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για την ειλικρίνεια με την οποία προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις αλλά και συνομιλεί με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Επισημαίνεται δε, ότι η χώρα μας πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία για τα μέτρα με τα οποία θα γίνουν οι περικοπές, αλλά και να αποδείξει ότι είναι αποτελεσματική στην υλοποίησή τους, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για δημοσιονομικό έλλειμμα 6,7% του ΑΕΠ, σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό τοπίο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι σημαντική εξοικονόμηση πόρων μπορεί να προέλθει από τον επανασχεδιασμό του κράτους πρόνοιας, τονίζοντας ότι μόνο στο ΙΚΑ και μόνο φέτος έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 ηλεκτρονικές απάτες με ζημία 2 εκατ. ευρώ. Σημειώνει μάλιστα ότι εξετάζονται πάνω από 8.000 υποθέσεις είσπραξης σύνταξης δικαιούχων που έχουν αποβιώσει, περιπτώσεις αδήλωτων συντάξιμων αποδοχών άνω των 6.000 ευρώ μηνιαίως, κτλ.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...