Ζέστη και σήμερα,από το απόγευμα υποχωρεί η σκόνη-έρχεται το φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης”

Στα ύψη θα βρίσκεται και σήμερα ο υδράργυρος με τη θερμοκρασία να αγγίζει σε περιοχές της χώρας και τους 35 βαθμούς.Στα καλά νέα της ημέρα,η σταδιακή και από το απόγευμα υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα μπαίνει βορειοδυτικός άνεμος από τα δυτικά για να βελτιώσει την κατάσταση πρώτα στα δυτικά και βόρεια και από αύριο και στις υπόλοιπες περιοχές.

“Σήμερα αναμένονται αυξημένες θερμοκρασίες σε Θεσσαλία, Βοιωτία, ανατολική νοτιοανατολική Πελοπόννησο, εσωτερικά τμήματα της Κρήτης και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εκεί θα περιορίσει τη δράση του το θερμό κύμα και από Πέμπτη πάμε πλέον σε καλή διαύγεια της ατμόσφαιρας”, αναφέρει στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του Open.

Ο κ. Μαρουσάκης συνέχισε, λέγοντας πως έρχεται όμως η αστάθεια πρώτα στη βόρεια βορειανατολική Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο, μια “ψυχρή λίμνη”, θα δώσει αστάθεια σε πιο γενικευμένα τμήματα της χώρας μας.

Όπως εξήγησε από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του “ο καιρός αυτός οφείλετα σε ένα αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα. Η αντίθεση αυτή, αλλά και η δυναμική του χαμηλού, θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης (Cu, CB) και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά”.

Ο κ. Κολυδάς δημοσίευσε, μάλιστα, και ένα βίντεο που περιγράφει τη δημιουργία του καιρού της ψυχρής λίμνης.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...