Τέλος στην δράση μιας σπείρας απατεώνων που δρούσαν τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Θεσπρωτίας, έβαλε μια 78χρονη γυναίκα η οποία δεν «τσίμπησε» το δόλωμα που της έριξαν όταν της τηλεφώνησαν ότι το παιδί της τραυματίστηκε σε τροχαίο και της ζήτησαν χρήματα, δήθεν για τα έξοδα της εγχείρησης.

Η ηλικιωμένη προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει 15.000 ευρώ μιλώντας με τον άγνωστο που της συστήθηκε ως γιατρός, αλλά μόλις έκλεισαν το τηλέφωνο ενημέρωσε την Αστυνομία. Οι άνδρες της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας καθοδήγησαν την 78χρονη και, μόλις πήγε στο σπίτι της μια Βουλγάρα «εισπράκτορας» για να παραλάβει τα χρήματα, επενέβησαν και της έβαλαν χειροπέδες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που συνεχίζεται για να εντοπιστούν οι συνεργοί της που έκαναν τις τηλεφωνικές κλήσεις προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς, προέκυψε ότι είχαν εξαπατήσει άλλη μια ηλικιωμένη στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από την οποία απέσπασαν 2.000 ευρώ και κοσμήματα, ενώ είχαν αποπειραθεί να αποκομίσουν άλλα 120.000 ευρώ από τουλάχιστον άλλες επτά απόπειρες απάτης. Η Βουλγάρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της Ασφάλειας για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

Στα… δίχτυα ηλικιωμένης «μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ!

Πιο… έξυπνη από τους δύο απατεώνες που προσπάθησαν να την ξαφρίσουν παριστάνοντας τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., αποδείχθηκε μια ηλικιωμένη η οποία τους έδιωξε κακήν κακώς από το σπίτι της σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία και ειδοποίησε την Αστυνομία! Οι δράστες ηλικίας 52 και 55 χρόνων συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς του τμήματος Αρεόπολης και της Ασφάλειας Σπάρτης και από την προανάκριση προέκυψε ότι την περασμένη Πέμπτη είχαν διαπράξει άλλες δυο απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

corfutvnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...