Ηνίοχος 2017: Ισραήλ, ΗΠΑ, Ελλάδα, ΗΑΕ, Ιταλία σε αεροπορική άσκηση στο FIR Αθηνών

Στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας καταφθάνουν τα πρώτα αεροσκάφη για την Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας “Ηνίοχος 2017” που θα διεξαχθεί απο τις 27 Μαρτίου εως και τις 6 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων. Θα πραγματοποιηθεί στο Αιγαίο αλλα και στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας.

Όπως γράφει το Onalert.gr, σκοπός του ΗΝΙΟΧΟΥ είναι η προσομοίωση των πρώτων ημερών των επιχειρήσεων στο μέγιστο ρεαλιστικό Ρυθμό Μάχης (BATTLE RHYTHM), ο οποίος περιλαμβάνει τις φάσεις της Σχεδίασης, Εκτέλεσης, Συλλογής Στοιχείων και Αποτελεσμάτων Βολών και της Απενημέρωσης, σε ημερήσιο κύκλο τριών κυρίως κυμάτων πτήσεων, δύο ημέρας και ένα νύχτας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/276024-Eniochos-2017-Israel-EPA-Ellada-EAE-Italia-se-aeroporike-askese-sto-FIR-Athenon ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...