ΗΠΑ: Αιματηρή επίθεση ενόπλου σε ζυθοποιία στο Μιλγουόκι – Έξι νεκροί

ΗΠΑ: Αιματηρή επίθεση ενόπλου σε ζυθοποιία στο Μιλγουόκι – Έξι νεκροί
ΗΠΑ: Αιματηρή επίθεση ενόπλου σε ζυθοποιία στο Μιλγουόκι


27/02/2020 – 08:58

Πυρ μέσα στις εγκαταστάσεις μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές ζυθοποιίες στο Μιλγουόκι, της Molson Coors, άνοιξε χθες ένας εργαζόμενος της εταιρείας, σκοτώνοντας πέντε συναδέλφους του, προτού κατά τα φαινόμενα στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Ο δράστης της επίθεσης ταυτοποιήθηκε αλλά οι αστυνομικές αρχές για την ώρα δεν έχουν διευκρινίσει τα κίνητρα πίσω απ’ αυτή την επίθεση. Σύμφωνα με τοπικά μέσα πάντως μόλις είχε απολυθεί, καθώς η εταιρεία το τρέχον διάστημα προχωρά σε αναδιάρθρωση η οποία προβλέπει την κατάργηση 400 ως 500 θέσεων εργασίας.

Την ώρα της επίθεσης στο χώρο βρίσκονταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι και σύμφωνα με την αστυνομία, πέρα από τους πέντε ανθρώπους που σκοτώθηκαν, δεν υπάρχουν τραυματίες.

«Ένας φρικτός δολοφόνος άνοιξε πυρ μέσα στο εργοστάσιο της ποτοποιίας Μόλσον Κουρς, αφαιρώντας τη ζωή πέντε ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλους, ορισμένους σοβαρά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού. «Είναι φοβερό. Φοβερό. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους κατοίκους του Ουισκόνσιν και στις οικογένειες» των θυμάτων, πρόσθεσε.

Για «ανείπωτη τραγωδία» μίλησε ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της πολιτείας Ουισκόνσιν, ο Τομ Μπάρετ.

Η αστυνομία του Μιλγουόκι ανέφερε μέσω Twitter νωρίτερα ότι εκτυλισσόταν «σοβαρό συμβάν» στο εργοστάσιο, περί τις 14:00 τοπική ώρα και παρότρυνε τους πολίτες να μείνουν μακριά από το εργοστάσιο, που οι ντόπιοι αποκαλούν το αποστακτήριο του Μίλερ.

Δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά και ισχυρή δύναμη βαριά οπλισμένων αστυνομικών έσπευσαν στο εργοστάσιο, κατέγραψαν πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Οι εργαζόμενοί μας είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας», διαβεβαίωσε η διοίκηση της Μόλσον Κουρς, που παράγει τις μπίρες Coors και Miller.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...