ΗΠΑ: Βρέφος γεννήθηκε με δεύτερο στόμα

ΗΠΑ: Βρέφος γεννήθηκε με δεύτερο στόμα
ΗΠΑ: Βρέφος γεννήθηκε με δεύτερο στόμα


29/05/2020 – 22:02

Ενώπιον μίας εξαιρετικά σπάνιας περίπτωσης βρέθηκαν στις ΗΠΑ οι γιατροί καθώς χειρούργησαν βρέφος, το οποίο είχε ένα πλήρες δεύτερο στόμα με δόντια, χείλη και γλώσσα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο περιοδικό BMJ, το δεύτερο στόμα εντοπίστηκε, όταν ακόμα το κοριτσάκι στην κοιλιά της μητέρας του. Συγκεκριμένα, στον υπέρηχο της 28ης εβδομάδας της κύησης με τους γιατρούς να εκτιμούν αρχικά ότι πρόκειται για κύστη ή όγκο. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν τη στιγμή της γέννας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα. Οι μαιευτήρες διαπίστωσαν ότι η «μάζα» 0,8 ιντσών ήταν στην πραγματικότητα ένα δεύτερο στόμα. Μία περίπτωση που συναντά κανείς σπάνια στην παγκόσμια ιστορία.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κορίτσι είναι ένα από τα 35 άτομα που έχουν καταγραφεί με διπροσωπία από το 1900. Σύμφωνα με την έκθεση, οι γιατροί δήλωσαν ότι το δεύτερο στόμα δεν είχε καμία σχέση με το κύριο στόμα.Το μωρό μπορούσε να αναπνέει και να πίνει κανονικά, ωστόσο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το δεύτερο στόμα μερικές φορές παρήγαγε ένα διαυγές υγρό.

Οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν την χειρουργική επέμβαση ώστε το επιπλέον όργανο να αφαιρεθεί για να μπορεί το βρέφος να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Τελικά, οι γιατροί το αφαίρεσαν (μύες, οστά και βλεννογόνο) όταν το κορίτσι ήταν έξι μηνών, χωρίς να μείνει κάποιο μόνιμο πρόβλημα υγείας, εκτός από μια μικρή δυσκολία στην κινητικότητα του άνω χείλους και πρήξιμο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...