ΗΠΑ: Το εμβόλιο της Moderna δεν θα είναι έτοιμο πριν από τις εκλογές

ΗΠΑ: Το εμβόλιο της Moderna δεν θα είναι έτοιμο πριν από τις εκλογές
ΗΠΑ: Το εμβόλιο της Moderna δεν θα είναι έτοιμο πριν από τις εκλογές

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Moderna Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε ότι το εμβόλιο που παρασκευάζει η εταιρία για τον κορωνοϊό δεν θα είναι έτοιμο πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έγκυρη οικονομική εφημερίδα Financial Times, η Moderna δεν θα είναι σε θέση να ζητήσει από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την κατεπείγουσα έγκριση για το εμβόλιό της πριν από τις 25 Νοεμβρίου. Ο Μπανσέλ σημείωσε ότι δεν αναμένει να δοθεί πλήρης έγκριση για τη διανομή του φαρμάκου σε όλον τον πληθυσμό πριν από την επόμενη άνοιξη.

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το εμβόλιο της Moderna

Πάντως, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Φάσης 2 των κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου της Moderna για τον κορωνοϊό είναι ενθαρρυντικά, καθώς όπως φαίνεται, προκάλεσε την παραγωγή αντισωμάτων σε ηλικιωμένους και μόνο σε έναν εθελοντή παρενέργειες.

Σαράντα εθελοντές, ηλικίας από 56 έως 70 ετών και μεγαλύτεροι που μετείχαν στη συγκεκριμένη μελέτη, έλαβαν ο καθένας από δύο δόσεις του υποψήφιου εμβολίου mRNA-1273 της Moderna και όλοι τους ανέπτυξαν «εξουδετερωτικά αντισώματα» στον κορωνοϊό -δηλαδή το είδος των ανοσοποιητικών κυττάρων που θεωρούνται ικανότερα στην αναχαίτιση της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...