Η Άρσεναλ «ξέρανε» την πρωταθλήτρια Τσέλσι και σήκωσε το 13ο Κύπελλο Αγγλίας!

Η Άρσεναλ παίζοντας σα τη γάτα με το ποντίκι την πρωταθλήτρια Τσέλσι επιβλήθηκε με σκορ 2-1 των «μπλε» κατέκτησε το 13ο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορίας της, ξεπέρασε την Γιουνάιτεντ σε κατακτήσεις και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της σχετικής λίστας!  Tα επτά τρόπαια τα σήκωσε με τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της.

Τρία δοκάρια για τους «κανονιέρηδες» που άξιζαν περισσότερα γκολ. Μέτρια εμφάνιση από τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε που έδειξαν ψυχικά αποθέματα μετά την αποβολή του Μόουζες.

TO MATΣ:

Από τα πρώτα λεπτά του τελικού η ομάδα που έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» ήταν η Άρσεναλ με τους ποδοσφαιριστές της να παίζουν με πάθος και δύναμη, κάτι που δεν έκαναν την περισσότερη χρονιά στο πρωτάθλημα.

Έτσι, στο 4′ κιόλας οι «κανονιέρηδες» πήραν το σκορ χάρη στο ταλέντο και το πείσμα του Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός επιθετικός πίεσε τον Ενγκολό Καντέ πήρε τη μπάλα και πρόλαβε τον Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος ήταν σε προφανή θέση οφσάιντ με τον Λατίνο παίκτη από κοντά  να μην λαθεύει και να βάζει την ομάδα του σε θέση οδηγού μετά το δυνατό σουτ.

Μάλιστα, στα επόμενα λεπτά η Άρσεναλ θα έφτανε πολύ κοντά στο 2-0 σε αρκετές περιπτώσεις. Η πρώτη εξ αυτών θα ερχόταν με τον Μεσούτ Οζίλ που από πλάγια θέση πρόλαβε να πλασάρει, αλλά, η μπάλα για λίγο δεν πέρασε την τελική γραμμή μετά από παρέμβαση του Κέιχιλ, ενώ σε δύο περιπτώσεις οι «κανονιέρηδες» θα έβλεπαν αρχικά τον Ράμσεϊ και στη συνέχεια τον Ντάνι Γουέλμπεκ να σημαδεύουν το δοκάρι της εστίας του Κουρτουά που θα μπορούσε να την είχε μαζέψει περισσότερες από μία φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του.

Η Τσέλσι μπροστά ήταν απειλητική ελάχιστες φορές. Όμως στην πιο ουσιαστική δεν έκανε το 1-1, αφού ο Πέδρο λίγο μέσα από την περιοχή και όντας αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με τον Νταβίντ Οσπίνα να μην ανησυχεί ιδιαιτέρως.

Στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές Αγγλίας έδειξαν καλύτερη εικόνα και πως δεν θα άφηναν την Άρσεναλ να τους χαλάσει το νταμπλ. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 όταν το σουτ του Μόουζες από τα δεξιά έδιωξε ο Οσπίνα. Όμως μετά από λίγο οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ ισορρόπησαν το ματς και πάλι και με τους μέσους τους σε μεγάλη μέρα έφτασαν πολλές φορές κοντά στο 2-0.

Ωστόσο, οι άτυχες τελευταίες τους πάσες ή επιλογές δεν μπορούσαν να δώσουν στους επιθετικούς τους τη δυνατότητα να εκτελέσουν και δεύτερη φορά τον Κουρτουά με το 1-0 να μένει ως έχει. Παρόλα αυτά στο 68′ o Μόουζες θα δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο» αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Τσέλσι να πιέσει, να ανέβει και εν τέλει να φέρει το ματς στα ίσα στο 80′ με τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος και παρά τα μαρκαρίσματα με ωραίο σουτ νίκησε τον Οσπίνα κάνοντας το 1-1. Αλλά οι «μπλε» δεν το χάρηκαν για πολύ, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Ράμσεϊ, μετά από σέντρα του Ζιρού από τα αριστερά, με κεφαλιά εξ επαφής έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Άρσεναλ κάνοντας το 2-1.

Το ματς είχε πολλά να δώσει ακόμη παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχε και στο 86΄ο Οσπίνα με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το 2-1 για την ομάδα του μετά από κοντινό σουτ του Κόστα, ενώ λίγο αργότερα ο Οζίλ θα σημάδευε το δοκάρι της εστίας της Τσέλσι και έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για την Άρσεναλ που κατέκτησε το Κύπελλο για 13η φορά στην ιστορία της.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Χόλντινγκ, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τσάκα, Τσαμπερλέιν (83’ Κοκλέν), Εζίλ, Γουέλμπεκ (78’ Ζιρού), Σάντσες (90’+4’ Ελνένι). 

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς (61’ Φάμπρεγκας), Mάρκος Αλόνσο, Πέδρο (72’ Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα (88’ Μπατσουαγί), Αζάρ. 

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/285898-E-Arsenal-xerane-ten-protathletria-Tselsi-kai-sekose-to-13o-Kypello-Agglias ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...