Η Γεύση της Παράδοσης: Χαλβάς από τον κυρ Γιώργο στην Κλεπά Ναυπακτίας (video)

Στη γραφική Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας, η οποία φαίνεται σαν να κοιμάται ανάμεσα στα βουνά, υπάρχει ένας ξεχωριστό άνθρωπος, ο κύριος Γιώργος, που με τα 80 του χρόνια ακούραστα μοιράστηκε με τους συνεργάτες της ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ τη ζωή και τις αναμνήσεις του.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε το το σχετικό video:

«Τον βρήκαμε στο σπίτι του, ένα παραδοσιακό κτίσμα που αντηχεί από την ιστορία του χωριού. Εκεί, μας υποδέχθηκε με το χαμόγελο του, προσφέροντας μας τη ζεστασιά του σπιτιού του και μια πρόσκληση για κάτι ξεχωριστό: ένα παραδοσιακό χαλβά, όπως αυτόν των παλιών καιρών.

Ο κύριος Γιώργος, με τα χέρια του να χορεύουν γρήγορα πάνω στα υλικά, μας παρουσίασε ένα φαγητό που ήταν περισσότερο από απλή διατροφή. Ήταν μια γεύση που μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές, στα χρόνια όπου η απλότητα της ζωής ήταν ίσως περισσότερο εκλεπτυσμένη από τις σημερινές πολυτέλειες.

Καθώς απολαμβάναμε το γεύμα, ο κύριος Γιώργος μοιράστηκε μαζί μας τις αναμνήσεις του. Μας μίλησε για τα δύσκολα χρόνια της πείνας και της ανέχειας, όταν ο κόσμος αγωνιζόταν να βρει φαγητό και παπούτσια για να φορέσει. Μας αφηγήθηκε πώς, από μικρή ηλικία, βοηθούσε την οικογένειά του στη βοσκή των ζώων στα βουνά, προσφέροντας μια ανάσα ανακούφισης στις δύσκολες στιγμές.

Καθώς μεγάλωνε, ο κύριος Γιώργος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό για να βρει ένα καλύτερο μέλλον. Η πορεία του τον οδήγησε στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με το επάγγελμα του σερβιτόρου. Σήμερα, συνταξιούχος πια, επέστρεψε στο χωριό του. Εκεί, αφοσιωμένος στον κήπο και τα δέντρα του, νιώθει ευτυχισμένος που ζει και πάλι στον τόπο που αγαπά.Ο κύριος Γιώργος είναι ένας ζωντανός σύνδεσμος με το παρελθόν, μια πηγή ζεστασιάς και σοφίας. Η ιστορία του αντηχεί σαν μια μελωδία που θυμίζει στους νέους τις αξίες της απλότητας, της οικογενειακής αγάπης και της πίστης στη ζωή».Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...