Η Δυναμική ομιλία της Μαρίας Καλπουζάνη στο Αγρίνιο.Βίντεο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η κεντρική προεκλογική ομιλία της υποψήφιας βουλευτή Νέας Δημοκρατίας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρίας Καλπουζάνη.

Ανάμεσα σε πλήθος πολιτών απο ολόκληρο τον νομό, η Μαρία Καλπουζάνη ανέπτυξε τους 10+1 άξονες πολιτικής που θα εστιάσει εφόσον οι πολίτες την επιλέξουν να τους εκπροσωπήσει στην επόμενη Βουλή.

Αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια δυναμική και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και για το σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων που η Νέα Δημοκρατία διαθέτει για να φέρει περισσότερα χρήματα στον τόπο και ειδικά στην Περιφέρεια, κάτι που μεταφράζεται σε πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.

Η Μαρία Καλπουζάνη επανέλαβε πως δεν μπήκε στην πολιτική για να πάρει αλλά για να δώσει. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική σταδιοδρομία, ούτε να μετατραπώ σε επαγγελματία πολιτικό. Με ενδιαφέρει να προσφέρω ανιδιοτελώς στον τόπο μου και να κριθώ για τα όσα υποσχέθηκα και τα όσα στο τέλος υλοποίησα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Καλπουζάνη.

Απόσπασμα της ομιλίας της:

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τόσο τις δυσκολίες που μια σύγχρονη γυναίκα καλείται να αντιμετωπίσει όσο και τις προκλήσεις των πολλαπλών ρόλων της.

Δεν κατάγομαι από πολιτική οικογένεια ούτε πρόκειται να μείνω ως ες αεί εξαρτημένη από την Πολιτική.

Δεν βλέπω την Πολιτική ως επάγγελμα αλλά ως βατήρα για προσφορά και δημιουργία.

Ήρθα για να προσφέρω και όχι να αναδειχθώ, ήρθα στην Αιτωλοακαρνανία για να δώσω και όχι να πάρω.

Εδώ είναι ο τόπος μου άλλωστε, εδώ βρίσκω το γόνιμο έδαφος οι ιδέες και οι προτάσεις μου να υλοποιηθούν με στόχο την συλλογική ανάταξη ολόκληρου του νομού.

Για αυτό λοιπόν είμαι παρούσα στις εξελίξεις, με θέσεις και προτάσεις για τον τόπο μας.

Για αυτό και σας παρουσιάζω τις 10+1 προτάσεις μου για την Αιτωλοακαρνανία. Τους 10+1 άξονες πάνω στους όποιους μπορεί να στηριχθεί η αναγέννηση του τόπου μας.

Έχω πει πολλές φορές πως η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί την μικρογραφία της Ελλάδας. Τόπος ευλογημένος, με πολιτιστικό και περιβαλλοντικό υπόβαθρο, με ανθρώπους προκομμένους που θέλουν να εργαστούν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Για εμένα όπως και για την ίδια τη Νέα Δημοκρατία ο πρώτος και βασικός άξονας της πολιτικής μας αποτελεί η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Νέες, πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον τόπο του κάθε συμπολίτη μας.

Αυτό θα γίνει πράξη με δραστική μείωση της φορολογίας, με προσέλκυση νέων επενδύσεων, με απλοποίηση του πλαισίου αδειοδότησης επιχειρήσεων καθώς και με την κατάρτιση του νέου χωροταξικού σχεδιασμού στην Αιτωλοακαρνανία.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις που θα ψηφιστούν και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται ήδη από το Φθινόπωρο.

Δεύτερος άξονας ανάπτυξης για την Αιτωλοακαρνανία είναι η μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο. Βρισκόμαστε σε μια νευραλγική τοποθεσία καθώς μέσω της Αιτωλοακαρνανίας συνδέονται 4 Περιφέρειες μεταξύ του. Η Δυτική Ελλάδα, η Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος και η Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Οι δύο σύγχρονοι οδικοί άξονες που κατασκευάστηκαν ευνοούν την μετατροπή της περιοχής μας σε κέντρο logistics για μεγάλες επιχειρήσεις.

Πρέπει να δώσουμε κίνητρα, στο πλαίσιο του νέου χωροταξικού σχεδιασμού, προκειμένου να δημιουργηθούν σύγχρονα βιομηχανικά πάρκα και χώροι logistics προκειμένου όχι μόνο να παράγουμε περισσότερα αλλά και να διακινούνται περισσότερα εμπορεύματα μέσω του νομού μας.

Τρίτος άξονας, η ενίσχυση των υποδομών. Μπορεί πλέον να διαθέτουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που διαπερνά την Αιτωλοακαρνανία, δεν διαθέτουμε ωστόσο τους κάθετους οδικούς άξονες που να ενώνουν όλες τις περιοχές του νομού με την Ιόνια Οδό.

Το οδικό δίκτυο μέχρι τον Αστακό θα πρέπει άμεσα να δημοπρατηθεί και να εκσυγχρονιστεί. Είναι ντροπή ένα τόσο σημαντικό λιμάνι όπως αυτό του Αστακού να στερείται ταχείας και ασφαλούς πρόσβασης.

Το οδικό τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι το Άκτιο θα πρέπει και αυτό άμεσα να ολοκληρωθεί. Αρκετά περίμεναν οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων περιοχών του νομού μας. Αρκετά ανέχτηκαν την αδιαφορία της Πολιτείας μένοντας αποκομμένοι από τις μεγάλες πόλεις και το κύριο οδικό δίκτυο του νομού.

Τέλος, στην ολοκλήρωση των οδικών υποδομών δεν θα μπορούσε να λείψει και η σύνδεση του Αγρινίου αλλά και του Μεσολογγίου με την Ιόνια Οδό. Αυτή τη στιγμή ο αυτοκινητόδρομος αφήνει εκτός το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας και οι κάτοικοι του πρέπει να διανύσουν απόσταση 22 χιλιομέτρων για να φτάσουν στην Ιόνια Οδό και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Τα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό υπάρχουν. Υποχρέωση των βουλευτών του νομού μας είναι να υλοποιηθεί το έργο εντός της επόμενης τριετίας. Αλλιώς θα μιλάμε για μια ακόμη αποτυχία.

Τέταρτος άξονας αποτελεί ο ενίσχυση του Τουρισμού. Διαθέτουμε μια τεράστια αλλά ανεκμετάλλευτη ακτογραμμή με πανέμορφα τοπία.

Διαθέτουμε έναν μοναδικό ορεινό όγκο που παραμένει ανεξερεύνητος.

Δεν διαθέτουμε οργανωμένο σχέδιο προβολής της Αιτωλοακαρνανίας ως τουριστικός προορισμός με δικό του brand name.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους κατά τόπους Δήμους ήρθε η ώρα για την δημιουργία ενός ενιαίου προγράμματος προβολής του νομού μας σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε στοχευμένες περιοχές του εξωτερικού.

Δίνοντας παράλληλα κίνητρα στους κατοίκους να επενδύσουν στον τουριστικό κλάδο και να αποκομίσουν άμεσα τα οφέλη της ενασχόλησης τους με τον πιο επικερδή κλάδο της εθνικής οικονομίας.

Στον άξονα αυτό εντάσσονται επίσης η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο θαλάσσιος, ο πολιτιστικός ή ο περιπατητικός τουρισμός και η συμμετοχή της Αιτωλοακαρνανίας σε διεθνείς εκθέσεις ως ένας αναδυόμενος τουριστικός προορισμός που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Πέμπτος Άξονας, η Προστασία του Περιβάλλοντος. Δεν νοείται ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς προστασία του Περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτει ο κάθε τόπος.

Είναι χρέος όλων μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένας Περιβάλλον προστατευμένο από την ρυπογόνα βιομηχανική δραστηριότητα και τις παράνομες πρακτικές όσων δεν σέβονται την περιοχή μας.

Για αυτό και η περιβαλλοντική νομοθεσία με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Οι νέες βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που θα ανοίξουν στην περιοχή αλλά και οι ήδη υπάρχουσες θα κληθούν να σεβαστούν στο ακέραιο τους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Το Περιβάλλον υπάρχει για να το αναδεικνύουμε και να το προστατεύουμε και όχι για να το ρυπαίνουμε και να το απομυζούμε.

Στον άξονα αυτόν εντάσσονται επίσης η επιμόρφωση των κατοίκων μέσα από προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και η αξιοποίηση της λίμνης Τριχωνίδας ως κέντρο περιβαλλοντικής πληροφόρησης στα πρότυπα της λίμνης Στυμφαλίας στη Κόρινθο.

Έκτος Άξονας, Η αξιοποίηση και η ανάδειξη του Πολιτιστικού μας πλούτου.

Υπάρχουν εκατοντάδες μνημεία και διάσπαρτοι χώροι πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος που χρίζουν άμεσης εξέτασης για να μετατραπούν σε ενιαίες πολιτιστικές διαδρομές.

Η διασύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό αποτελεί το κλειδί για την δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη ολόκληρου του νομού.

Από το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο μέχρι το Θέρμο και την Βόνιτσα, η Αιτωλοακαρνανία έχει να επιδείξει πολιτιστικό πλεόνασμα αιώνων που ταυτίζεται με ιστορικές στιγμές του Ελληνισμού και όχι μόνο.

Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα για να αποκαταστήσουμε αυτά τα μνημεία.

Χρειάζονται όμως και έξυπνες ιδέες και προγράμματα προσέλκυσης τουριστών για να μετατρέψουμε πολιτιστικά στοιχεία ενός τόπου σε τουριστικό προϊόν.

Η Ναύπακτος μπορεί για παράδειγμα να ζει μόνο από τον εισαγόμενο τουρισμό λόγω της ιστορικής σύνδεσης της με την Ναυμαχία της Ναυπάκτου και φυσικά τον Θερβάντες, τον συγγραφέα του Δον Κιχώτη. Για το Μεσολόγγι δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ για το τι πολιτιστικούς και ιστορικούς συμβολισμούς φέρει και πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τουριστικά…

Έβδομος άξονας, η ενίσχυση της Οικογένειας.

Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει την ελληνική οικογένεια ως ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

Για αυτό και θα στηρίξει έμπρακτα με οικονομικά κίνητρα τους νέους γονείς που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια.

Για αυτό και ενισχύει τις δομές Δημόσιας Παιδείας προκειμένου τα παιδιά να απολαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση ικανή να τους εντάξει μετέπειτα στην αγορά εργασίας.

Για εμάς η Δημόσια Παιδεία είναι ο βατήρας κοινωνικής ανέλιξης των παιδιών. Και κυρίως των παιδιών που προέρχονται από αγροτικές οικογένειες ή οικογένειες της Περιφέρειας.

Η άμεση στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων στα σχολεία αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων με έμφαση τις απομακρυσμένες περιοχές αποτελεί επίσης προτεραιότητα.

Και φυσικά η αναδιαμόρφωση της διδακτέας ύλης σε όλες της βαθμίδες της Δημόσιας Παιδείας αποτελεί και αυτή αναγκαία πολιτική για την επόμενη μέρα.

Όγδοος Άξονας, η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Η Αιτωλοακαρνανία ζει και θα συνεχίσει να ζει από την αγροτική παραγωγή.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η ενίσχυση της και η μετεξέλιξη της προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή.

Αυτό σημαίνει νέες σύγχρονες αγροτικές πρακτικές καλλιέργειας με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, σημαίνει αλλαγή καλλιεργειών με στόχο την αύξηση του κέρδους για τον αγρότη, σημαίνει την επιδότηση των καλλιεργειών εκείνων που έχουν να προσφέρουν πολλαπλάσια από εκείνες με μικρό περιθώριο κέρδους.

Σημαίνει επίσης κίνητρα για νέους αγρότες να επιχειρήσουν στην αγροτική παραγωγή και να μην μεταναστεύσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σημαίνει απλοποίηση των γραφειοκρατικών εμποδίων αλλά και ενημέρωση από την Περιφέρεια για το ποιες καλλιέργειες αξίζουν και έχουν προοπτική και ποιες όχι.

Σημαίνει επίσης δημιουργία δικτύου προώθησης τοπικών προϊόντων σε αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Σημαίνει τέλος και βελτίωση του τοπικού οδικού δικτύου, υλοποίηση απαραίτητων αρδευτικών έργων που χρονίζουν και αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων.

Για όλα τα παραπάνω ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι διακοσμητικός. Είναι κομβικός και καταλυτικός. Αρκεί να επιλέξουμε εκείνους που ξέρουν και θέλουν να δουλέψουν.

Ένατος άξονας, ίσες ευκαιρίες για όλους.

Αν κάτι μας έσωσε από την δεκαετή κρίση ήταν η διατήρηση της κοινωνικής μας συνοχής.

Παραμείναμε άνθρωποι και δεν στράφηκε ο ένας εναντίον του άλλου.

Στην επόμενη ημέρα της κρίσης καλούμαστε να χτίσουμε με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχέδιο ανάπτυξης της επόμενης ημέρας.

Η Νέα Δημοκρατία το ξέρει αυτό και ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει από την πρώτη στιγμή τονίσει πως ο ευάλωτος συμπολίτης μας είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας.

Οι άνεργοι συμπολίτες μας αξίζουν δίκαιη μεταχείριση από το κράτος και την αγορά εργασίας.

Αξίζουν ευκαιρίες επαναπροώθησης στην αγορά εργασίας χωρίς εκπτώσεις στον μισθό ή την ασφάλεια τους.

Οι γυναίκες αξίζουν βοήθεια από το κράτος για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τους πολλαπλούς ρόλους της σύγχρονης καθημερινότητας. Αξίζουν παιδικούς σταθμούς χωρίς σειρά προτεραιότητας για παράδειγμα.

Οι ηλικιωμένοι αξίζουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης για τις οποίες άλλωστε εργάζονταν τόσα χρόνια.

Ο δέκατος άξονας σχετίζεται με την Ασφάλεια των πολιτών.

Δεν νοείται ευνομούμενη Πολιτεία χωρίς διάχυτο το αίσθημα ασφάλειας σε όλη την επικράτεια.

Η άμεση στελέχωση όλων των αστυνομικών τμημάτων του νομού μας και η καθολική κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικό μου στοίχημα.

Οι εικόνες ανομίας, παρανομίας και παραβατικότητας τελειώνουν όπως τελειώνει στις 7 Ιουλίου και η εποχή της χειρότερης κυβέρνησης που βίωσε ο τόπος μας.

Τελευταίος άξονας της στρατηγικής μου για την Αιτωλοακαρνανία αποτελεί η Δημόσια Υγεία.

Πρόκειται για κλάδο που γνωρίζω καλά και που έδωσα ιδιαίτερη έμφαση όλους αυτούς τους μήνες που περιόδευα στον νομό.

Η άμεση στελέχωση των τοπικών Κέντρων Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορεί να περιμένει.

Η ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού που θα είναι δίπλα στον πολίτη δεν μπορεί επίσης να περιμένει.

Η εξάλειψη της ταλαιπωρίας συμπολιτών μας χρόνιες και σοβαρές ασθένειες που δεν μπορούν να προμηθευτούν εγκαίρως και χωρίς γραφειοκρατία τα φάρμακα τους επίσης δεν μπορεί να περιμένει.

Η πρόληψη νοσημάτων μέσα από συστηματικές εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών επίσης δεν μπορεί να περιμένει.

Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά έχουμε σχέδιο και γνώση για το τι πρέπει να αλλάξει στη Δημόσια Υγεία. Έχουμε την τεχνική κατάρτιση και την πολιτική που θα αλλάξουν την σημερινή τραγική εικόνα μέσα στους επόμενους μήνες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...