Η δικαιοσύνη δεν κινήθηκε εναντίον του 40χρονου Σαουδάραβα, ο οποίος είχε καταβάλλει ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 ευρώ για την ένωση αυτή, επισήμανε το κέντρο.
Ωστόσο οι τοπικές αρχές διαψεύδουν ότι αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές.
Εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της, η Άστον ζήτησε από τις αρχές της Υεμένης να πραγματοποιήσουν το ταχύτερο δυνατόν έρευνα για την υπόθεση αυτή.
“Καλώ την κυβέρνηση της Υεμένης να σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις” όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών “και να θεσπίσει αμέσως έναν νόμο που να επιβάλει ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τους γάμους”, πρόσθεσε.
Η Άστον σημείωσε ότι η Υεμένη πρέπει να “υιοθετήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που να εμποδίζει πρακτικές που συνιστούν κατάφορες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μπορεί να επιτρέπουν την διάπραξη φρικτών εγκλημάτων”.
Πολλές υποθέσεις γάμων μικρών κοριτσιών είχαν συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην χώρα και στο εξωτερικό αναγκάζοντας τις αρχές να προωθήσουν τον καθορισμό στα 17 της νόμιμης ηλικίας γάμου, αλλά αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν από φατρίες ισλαμιστών ή άλλων που μένουν προσκολλημένοι στην παράδοση.