Η Ελλάδα απάντησε στην στήριξη τους με συλλήψεις .Η υποδοχή των March to Athens στην Αθήνα.

bb

 Μια ομάδα ανθρώπων που πρόσφατα συναντήσαμε και συνομιλήσαμε μαζί τους με το πέρασμα τους στη Ναυπακτία δέχτηκε την ‘’θερμή υποδοχή’’ του Ελληνικού κράτους. Ο σκοπός του ταξιδιού τους είναι η συμπαράσταση στο ταλανιζόμενο με τα χίλια προβλήματα Ελληνικό λαό. Όμως το φιλόξενο Ελληνικό κράτος δεν έχει συναισθήματα,  τους έστειλε στα κρατητήρια και σήμερα στο δικαστήριο. Οι άνθρωποι αυτοί όπου πέρασαν δέχτηκαν την αγάπη και την φιλοξενία όλων άνθρωποι των χωριών της Ναυπακτίας και όχι μόνο ,τους πρόσφεραν φαγητό και του καλοδέχτηκαν. Όμως το Ελληνικό κράτος τους  συμπεριφέρθηκε με το πιο άνανδρο τρόπο.

 Τα παιδιά του March to Athens, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Βέλγοι και Ελληνες ακτιβιστές, κοιμήθηκαν χθες στην Πλατεία Συντάγματος, όπως και τις δύο προηγούμενες βραδιές, χωρίς σκηνές, με υπνόσακους και κουβέρτες.

Στις 3:00 το πρωί, η αστυνομία προσπάθησε να τους απομακρύνει, αλλά τελικά αποχώρησε  και τους άφησε ήσυχους.

Το πρωί κατά τις 8:00, τους ζητήθηκε ξανά να απομακρυνθούν από την Πλατεία, και όταν αυτοί αρνήθηκαν οι αστυνομικοί προχώρησαν  σε μαζικές συλλήψεις με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, δεδομένου  ότι  επρόκειτο για μια ολιγομελή, ειρηνική ομάδα ανθρώπων ξαπλωμένη στο έδαφος.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη ΓΑΔΑ. Στις 18:00 σήμερα περνούν από αυτόφωρο στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων. Κατηγορούνται για ρύπανση του περιβάλλοντος και αντίσταση κατά της Αρχής.

Η Συναυλία στις 20:00 στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για κάλυψη  δικαστικών εξόδων των συλληφθέντων. Δείτε το βίντεο με τις συλλήψεις αλλά και την συζήτηση που κάναμε μαζί του

...

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...