Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στις Κάννες!

Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στις Κάννες!
Η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα σε συνάντηση υπό τον τίτλο «Régions Capitales pour le Cinéma», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ελληνες παραγωγοί με σχέδια για ταινίες που βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης θα ταξιδέψουν έως τις Κάννες στις 21 Μαΐου σε αναζήτηση πρόσθετης χρηματοδότησης για να συμπληρώσουν το χρηματοδοτικό τους πλάνο. Εφόσον έχουν ήδη εξασφαλίσει δεσμεύσεις από εθνικούς φορείς, διεθνείς παραγωγούς, χρηματοδότες και χρηματοδοτικούς οργανισμούς.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν:

– Ο Γιώργος Τσουργιάννης (Horsefly Productions), για την προώθηση του έργου επιστημονικής φαντασίας του Γιάννη Βεσλεμέ «1901»

– Η Αμάντα Λιβανού για την προώθηση του ντεμπούτου της Σοφίας Εξάρχου με ένα δράμα σε παραγωγή Guanaco Film

– Ο Γιώργος Καρναβάς και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης (Heretic) για την προώθηση της σκηνοθετικής προσπάθειας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Wasted Youth», Λοκάρνο 2011), με τίτλο «Πεινασμένο Στόμα» που θα γυριστεί τον Ιανουάριο του 2014 και της Ελίνας Ψύκου («Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», Φόρουμ του Βερολίνου 2013) με το «Ίβο και Σοφία»

– Η Μαρία Χατζάκου (Haos Film), για την προώθηση της νέας ταινίας της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη («Attenberg», Βενετία 2010), με τίτλο «Duncharon» (Arte France Cinema Award-Cinemart 2012)

– Ο Κώστας Κεφάλας από την Faliro House, εταιρεία παραγωγής του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου με ταινίες όπως «Αλπεις», «Attenberg», «Πριν τα μεσάνυχτα», «Only lovers left alive» καθώς και δύο νέες ταινίες του Τέρενς Μάλικ, αναζητά εταίρους παραγωγής για το «Για πάντα», τη νέα σκηνοθετική προσπάθεια της Μαργαρίτας Μαντά

– Η Μαρία Τσίγκα (Αργοναύτες Productions του Πάνου Παπαχατζή), για την προώθηση της νέας ταινίας του Άγγελου Φραντζή με τίτλο «Virus», που θα γυριστεί στη Ρωσία

Το Film Commission Ile de France, μαζί με το γερμανικό Συμβούλιο Μέσων Ενημέρωσης του Βερολίνου- Βραδεμβούργου καθώς και τα Film Commissions της Μαδρίτης και της Ρώμης-Λάτζιο, προχώρησαν στην επιλογή της Ελλάδας ως τιμώμενη χώρα.

Η εκδήλωση συντονίζεται από τον Ολιβιέ Ρεν Βεγιόν του Ile de France Film Commission και τον Σύμβουλο Πολιτιστικών Υποθέσεων του έλληνα Πρωθυπουργού, Δημοσθένη Δαββέτα, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Θα παραστούν επίσης ο Γιώργος Παπαλιός και ο Γρηγόρης Καραντινάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής του Ε.Κ.Κ. αντίστοιχα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...