Πράξις τρίτη στο θέμα της πλημμύρας του οικοπέδου που προοριζόταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή Λουκόπουλου για την ανέγερση του 3ου δημοτικού,το σχόλιο του αντιδημάρχου Ντίνου Τσουκαλά με φωτογραφίες και την άμεση απάντηση Κοτσανά.Σειρά σήμερα,όπως ήταν αναμενόμενο πήρε η δημοτική πράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία που επί δημοτικής της θητείας είχε προβεί στην αγορά του οικοπέδου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π.

«Τι είχες Ντίνο, τι είχα πάντα»Κατά παράφραση της σχετικής παροιμίας, επανερχόμαστε για τρίτη φορά σχετικά με το οικόπεδο που αγοράστηκε για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού σχολείου με αφορμή ανάρτηση-ανακοίνωση, αυτή την φορά του κ. Τσουκαλά. Διότι όπως φαίνεται, ο αντιδήμαρχος με τις φωτογραφίες που ανάρτησε από την ευρύτερη, ανέδειξε τις παραλείψεις και τα λάθη της δημοτικής αρχής, που για άλλη μια φορά, δεν φρόντισε έγκαιρα τον καθαρισμό των ρεμάτων!

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι η διαδικασία αγοράς τουεν λόγω χώρου για την ανέγερση νέου κτηρίου που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, ξεκίνησε το 2009 και εγκρίθηκε από το ΣΧΟΠ Ν. Αιτωλοακαρνανίας χωρίς να συνεχιστεί περαιτέρω η διαδικασία.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, γρασίδι και κείμενο που λέει "Το οικόπεδο. 2021/11/27 11:29"

Επανήλθαμε το 2016 και έως το 2019, έγιναν πλήθος ενεργειών οι οποίες είχαν όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, από όλες τις υπηρεσίες και γι αυτό άλλωστε κλιμακωτά συνεχίστηκαν.Το 2018 (ΦΕΚ 2686/Β/6-7-2018 ,μετά την αγορά του οικοπέδου το 2016) δημοσιεύτηκε η έγκριση του σχεδίου διαχείρισης κινδύνων πλημύρας του υδατικού διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που ανήκουμε και απαιτείτο η γεωλογική μελέτη του οικοπέδου να συμπεριλάβει και μέτρα για πιθανές, δυνητικέςπλημμύρες σε βάθος 50ετίας και έτσι έγινε.

Η μελέτη αυτή προβλέπει

α)επίχωση του οικοπέδου 1,5 μέτρο από το φυσικό έδαφος και ανύψωση του δαπέδου κατά 60 πόντους από το διαμορφωμένο. β)κατάργηση αποστραγγιστικού αύλακος εντός του οικοπέδου.

γ)ενίσχυση περιμετρικών τάφρων αποστράγγισης του γηπέδου.

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος και κείμενο που λέει "Δέμες Νουπακτίας ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου Αλεξά είσοδος από την αριστερή κάθοδο κάθοδοτουΣκά του Σκά. 新"

Η μελέτη ελέγχθηκε και εγκρίθηκε το 2019 από την Γενική Διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντοςτης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.Επί πλέον η ίδια μελέτη ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας η οποία πρόσθεσε στις παρατηρήσεις της ότι, κατά την διάρκεια έκδοσης της άδειας να συνταχθεί επί πλέον μελέτη για τον ακριβή τρόπο κατασκευής των ανωτέρω περιμετρικών τάφρων και κυρίως απαραίτητη προϋπόθεση για όλα είναι να καθαριστεί το ανώνυμο υδατόρεμα νότια της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου ώστε να αποκατασταθεί η δυνατότητα παροχέτευσης πλημμυρικών ροών. Οι καθαρισμοί των τάφρων και του ρέματος είναι προφανές ότι πρέπει να γίνονται και τώρακαι πάντα και όχι να αφήνονται να πλημμυρίζουν όπως έγινε αυτές τις μέρες.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, δρόμος και κείμενο που λέει "Γωνία του οικοπέδου με την αποχέτευση χωρίς να έχει καθαριστεί! 2021/11/28 11:33"

Τέλος εμείς αντιπαρερχόμενοι τις άσχετες και ανέξοδες κριτικές και εφόσον μας επιτρέψει ο Ναυπακτιακός λαός δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε την προσπάθειά μας ώστε να παραδώσουμε σύγχρονο σχολικό κτήριο στους γονείς και τα παιδιά του 3ου δημοτικού σχολείου.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι του οικοπέδου που αγοράστηκε. Το αναφέρουμε γιατί δεν ξέρουμε που χάθηκε ο Ντίνος μέσα στον «Πούντο» και έβγαζε φωτογραφίες με πελεκάνους. Το λέμε επίσης γιατί τόσα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε για σχολείο αλλά δεν ρώτησε και κατά που πέφτει το οικόπεδο.

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος, δέντρο και κείμενο που λέει "Συνέχεια υδατορέματος καθαρισμός από ιδιώτες για να μην κινδυνεύουν. 2021/1"
Μπορεί να είναι εικόνα φύση, δέντρο, σώμα νερού, γρασίδι, ουρανός και δρόμος
Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι και κείμενο που λέει "Συνέχεια υδατορέματος ακαθάριστη. 2021/11/27 11:40"
Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι και κείμενο που λέει "Αρχή υδατορέματος ακαθάριστος πνιγμένη στη βλάστηση αιτία πλυμήρας 2021/11/27 11:40"
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, σύννεφο και κείμενο που λέει "Αποστραγγιστικός αύλακας που πρέπει να καταργηθεί ακαθάριστος και αυτός. 2021/11/27 11:37"


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...