«Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στον τοπικό τύπο, εμφανίστηκαν συμπολίτες μας να προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του ΞΕΝΙΑ. Συμπεριφερόμενοι ως νοσταλγοί του παρελθόντος κατηγορούν την προσπάθειά μας, θεωρώντας ότι συμπεριφερθήκαμε εχθρικά στις επενδύσεις. Κατά την γνώμη μου προσπαθούν να δικαιολογήσουν το παρελθόν της απαξίωσης, της κατάρρευσης και της απραξίας (στο ΞΕΝΙΑ) ή έχουν στρεβλή αντίληψη για την τουριστική ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Άς σκεφθούμε λοιπόν:

  • Επί 14 χρόνια οι προσπάθειες να δοθεί σε ιδιώτη για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο, απέβησαν άκαρπες. Ο μοναδικός ιδιώτης που εμφανίστηκε (και κατέστρεψε το ΞΕΝΙΑ) είχε στις πλάτες του δικαστική καταδίκη.
  • Σήμερα το κτίριο του ΞΕΝΙΑ ανακατασκευάζεται, θωρακίζεται και έτσι αποσοβείται ο κίνδυνος να χαθεί από την ιδιοκτησία του δήμου, αφού ο δήμος μας έχει ολοφάνερα παραβεί την υποχρέωσή του να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους, υποχρέωση που είχε αναλάβει αποδεχόμενος την δωρεά του Γ. Νόβα. Αν δεν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες, σήμερα το κτίριο θα ήταν στα όρια της κατάρρευσης και θα είχε περάσει στην ιδιοκτησία του κράτους (μπορεί και ως hot spot), αφού έχουμε παραβεί σημαντικό όρο της δωρεάς.
  • Με το τέλος των εργασιών μπορεί να λειτουργήσει ως τουριστικός πολυχώρος με σημείο αναφοράς την ναυμαχία του LEPANTO. Με ξεχωριστό χώρο για την εντυπωσιακή ψηφιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας (το έργο έχει δημοπρατηθεί). Με συνεδριακό χώρο 250 ατόμων με δυνατότητα προβολής του ντοκιμαντέρ για την Ναυμαχία. Με εκθεσιακό χώρο 750 τ.μ. με δυνατότητα να παρουσιάζονται και  εκθέματα σχετικά με την ναυμαχία. Ήδη υπάρχει στον δήμο ένας σημαντικός αριθμός έργων για την δημιουργία δημοτικής Πινακοθήκης. Με καφέ και εστιατόριο που υποστηρίζει όλες τις δράσεις. Με στόχο να τονώσει την επισκεψημότητα στην πόλη στοχεύοντας στον μαθητικό τουρισμό, στην προβολή της ιστορίας του τόπου μας, την ανάδειξη της καστροπολιτείας και της ιστορίας της, άμεσα συνδεδεμένο με την ορεινή Ναυπακτία.

Το δίλημμα ήταν: Θα αξιοποιήσει ο δήμος το φιλέτο των 12 στρεμμάτων για να αναβαθμίσει το τουριστικό προφίλ της περιοχής, δημιουργώντας επισκεψημότητα και ευκαιρία για τουριστικές επενδύσεις από ιδιώτες ή έπρεπε να το ενοικιάσει ως ξενοδοχείο;

Ένα ξενοδοχείο ακόμη είναι που φέρνει τον τουρισμό ή το τουριστικό ρεύμα είναι αυτό που δίνει πληρότητα στα ξενοδοχεία και φέρνει νέες επενδύσεις;

Κι αναρωτιέμαι: Αν ο δήμος Τρικάλων αντί να φτιάξει τον μύλο των Ξωτικών και να αναδείξει τουριστικά τα Τρίκαλα έφτιαχνε στην θέση του ένα μεγάλο Ξενοδοχείο θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της περιοχής του και στην προσέλκυση επενδύσεων;

Η απάντηση για εμάς ήταν και είναι προφανής και γι’ αυτό διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Αλλιώς δεν θα μας κόστιζε σε κόπο άλλη μια αποτυχημένη δημοπράτηση του ΞΕΝΙΑ.

Τάκης Λουκόπουλος, πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το  κείμενο είναι από παλαιότερη ανάρτηση μας και ισχύει μέχρι κεραίας. Οι «επενδυτές» εντός και εκτός δημοτικής αρχής ας ασχοληθούν με τις ιδιοκτησίες τους. Το ΞΕΝΙΑ ανήκει  στην Ναυπακτιακή κοινωνία  και έχει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που εξυπηρετούν πολλαπλώς το πολιτιστικό και τουριστικό σκοπό της πόλης. Τα φληναφήματα που διακινούνται τελευταία  από δήθεν διαρροές να σταματήσουν και η δημοτική αρχή να εκτελέσει το έργο όπως εγκρίθηκε και όπως προβλέπεται. Φτάνουν οι πειραματισμοί σε βάρος της κοινωνίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...