Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου με πολλές ευλογίες στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Η φετινή εορτή του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος 14 και 15 Ιουνίου 2022, είχε πολλές ευλογίες για την ομώνυμη Ιερά Μονή του στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Η πρώτη ευλογία είναι ότι η εορτή τελέστηκε πανευφρόσυνα κατά τη μοναστηριακή τάξη, τόσο στην παραμονή κατά την πανηγυρική Αρχιερατική ακολουθία του Εσπερινού, όπου χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, όσο και ανήμερα της εορτής όπου ο Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ήταν πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Νικόλαο Καραγιάννη, τους κατά τόπους Αρχιερατικούς Επιτρόπους καθώς και ιερείς της Μητροπόλεως μας. Τις δυο αυτές ημέρες το θείο λόγο κήρυξε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας.

Η δεύτερη ευλογία ακολούθησε μετά την ακολουθία του Εσπερινού, όπου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και εγκαινίασε τον νέο χώρο διακονημάτων – εργαστηρίων που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ησυχαστηρίου μας.

Ο χώρος περιλαμβάνει α) παρασκευαστήριο χειροποίητων σαπουνιών, κηραλοιφές, κρέμες περιποίησης, φυσικά σαμπουάν βοτάνων, φυσικά υγρά σαπούνια που φτιάχνονται με φυσικά και αγνά υλικά και όχι χημικά, εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ., β) Παρασκευαστήριο ζυμαρικών και γ) συσκευαστήριο για τα μελισσοκομικά προϊόντα (διάφορα είδη μελιών, γύρη, πρόπολη, κηρήθρα, βασιλικό πολτό).

Η Τρίτη ευλογία ακολούθησε στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον μέχρι πρότινος ιερομόναχο του Ησυχαστηρίου μας, π. Θεόκτιστο Παλαιοδήμο.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ήχησε το μεγάλο Καμπαναριό με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες προς τιμήν του Αγίου Αυγουστίνου, ενώ και τις δυο ημέρες προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους πιστούς, ενώ ανήμερα της εορτής σε όσους παρέμειναν προσφέρθηκε μοναστηριακή τράπεζα.

Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου

Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ Σαρώφ

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...