Η επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης: Πώς μεταμορφώνονται οι επιχειρήσεις μέσω Machine Learning και αυτοματισμού

Ψυχαγωγία και διασκέδαση

Κάτι που όλοι όσοι χρησιμοποιούμε συνδρομητικές υπηρεσίες streaming περιεχομένου έχουμε βιώσει, είναι το να μη βρίσκουμε τι να δούμε. Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και machine learning, κάθε streaming υπηρεσία θα μπορέσει να προσφέρει στον θεατή το περιεχόμενο που του αρέσει, αναλύοντας τις προτιμήσεις και το ιστορικό των σειρών και ταινιών που έχει παρακολουθήσει ήδη.

Μπορεί αυτό να φαντάζει ως κάτι που δεν έχει μεγάλη αξία. Με τον τρόπο αυτό όμως, η εταιρεία θα μπορέσει να διατηρήσει περισσότερους πελάτες και να τους κάνουν να παρακολουθούν περισσότερο το περιεχόμενο που προσφέρει ή να παίξουν περισσότερο τα παιχνίδια που τους αρέσουν ή να βλέπουν τα stories και αναρτήσεις που τους ενδιαφέρουν. Απλά, φανταστείτε πόσο πιο πολύ Netflix θα έβλεπε κάποιος, πόσο πιο πολύ NetBet φρουτακια θα έπαιζε, η πόσο πιο πολύ χρόνο θα αφιέρωνε σε social media, αν το περιεχόμενο ήταν πλήρως προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις του.

Η Βιομηχανία της νέας εποχής

Ο συνδυασμός Machine Learning, Αυτοματισμού και A.I. θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η παραγωγική διαδικασία και γενικότερα η βιομηχανία. Ήδη έχουν παρουσιαστεί ρομπότ που μπορούν να αναλάβουν εργασίες σε αποθήκες. Επιπλέον, μέσω machine learning και τον αυτοματισμών που ήδη χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία, θα μπορούν να λειτουργούν οι διάφορες παραγωγικές διαδικασίες με περισσότερη ταχύτητα, με μεγαλύτερη απόδοση, ενώ θα μπορούν να προβλέπονται και πιθανές αστοχίες ή να βελτιστοποιούνται τομείς που χρήζουν βελτίωσης.

Με λίγα λόγια, το machine learning κάνει αυτό που λέει το όνομά του. Μπορεί να κάνει ένα μηχάνημα ή ένα λογισμικό να ‘μαθει’ από τα δεδομένα που του παρέχει, και να βρει μέσω επαναλήψεων των διαδικασιών την βέλτιστη λύση.

Έτσι, μια επιχείρηση θα μπορεί με λιγότερους πόρους να παράγει, να αποθηκεύει να μεταφέρει και να παρακολουθεί όλες τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με συνεχή βελτίωση.

Οικονομία και επενδύσεις

Μεταφορές και αυτόνομη αυτοκίνηση

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που συνδυάζει και τις τρεις αυτές τεχνολογίες (Machine learning, Αυτοματισμούς και Α.Ι.) είναι η αυτόνομη αυτοκίνηση. Με την άφιξη μάλιστα του 5g, η αυτόνομη αυτοκίνηση σε πλήρης λειτουργία έρχεται ένα βήμα πιο κοντά. Μέσω machine learning, ένα αυτοκίνητο που κινείται χωρίς τον χειρισμό από έναν οδηγό (τουλάχιστον σε ένα μεγάλο κομμάτι), είναι σε θέση να επεξεργάζεται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, να προλαμβάνει καταστάσεις (π.χ. ένα τροχαίο, υπερβολική ταχύτητα, αλλαγή λωρίδας με λάθος τρόπο), και να παίρνει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Στοιχεία αυτόνομης αυτοκίνησης βλέπουμε και σε συμβατικά αυτοκίνητα, με λειτουργίες όπως Lane Assist και αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα νέα αυτοκίνητα.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι εφαρμογές του Machine Learning και του Αυτοματισμού

Ήδη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι των δυνατοτήτων αυτού του συνδυασμού τεχνολογιών. Ακόμα είμαστε σε σχετικά πρώιμο στάδιο, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις και περαιτέρω εφαρμογές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο προσεχές μέλλον θα δουμε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα μας λόγω A.I.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...