Η επιστολή παραίτησης Τεντόμα για το φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα

ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Την παραίτησή του από πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), που είναι υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις, υπέβαλε ο Χρήστος Τεντόμας μετά το φιάσκο με τη ρόδα παρατήρησης στο Σύνταγμα, που ξεστήνεται άρον – άρον.

Ο κ. Τεντόμας στην επιστολή παραίτησή του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη χαλασμένη ρόδα, διευκρινίζοντας ότι  «η ιδιαιτερότητα της αδειοδότησης τέτοιου τύπου κατασκευών, απαιτεί πρώτα το στήσιμο και μετά την έναρξη των διαδικασιών ελέγχου τους» ενώ ξεκαθάρισε ότι ο δήμος Αθηναίων δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης:

«Κύριε Δήμαρχε,                                                

Η καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας της Ρόδας στέρησε στους Αθηναίους την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν τη θέα της Αθήνας από ψηλά, χωρίς μάλιστα ο Δήμος Αθηναίων να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ.

Ως εμπνευστής της ιδέας του μεγάλου αυτού εορταστικού εγχειρήματος, από τη θέση μου ως προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή.

Δυστυχώς, η  ιδιαιτερότητα της αδειοδότησης τέτοιου τύπου κατασκευών, απαιτεί πρώτα το στήσιμο και μετά την έναρξη των διαδικασιών ελέγχου τους.

Αν και δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο της πλειοψηφίας, το  Δημοτικό Συμβούλιο με τίμησε εκλέγοντάς με στη θέση αυτή και θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντα μου με ευσυνειδησία.

Οι αξίες και η πορεία μου, επιβάλλουν να  παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου του Δοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝΔΑ.

Ευχαριστώ το προσωπικό του Οργανισμού που ανταποκρίθηκε στη δύσκολη και απαιτητική δουλειά στηρίζοντας με αληθινό ενδιαφέρον και αφοσίωση όλες τις δράσεις μας.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και εσάς προσωπικά για τη συνεργασία μας.

Με τιμή,

Χρήστος Τεντόμας

Δημοτικός Σύμβουλος».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η TÜV HELLAS, υπεύθυνη για την πιστοποίηση που θα έπρεπε να χορηγηθεί στη περιβόητη πλέον ρόδα στην πλατεία Συντάγματος, ώστε αυτή να λειτουργήσει κανονικά, η εταιρία αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως οι επιθεωρητές της ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της ανέγερσης της ρόδας, η πιστοποίηση δεν μπορούσε να δοθεί, διότι υπήρχαν παρεκκλίσεις από τις προδιαγραφές και ελλείψεις.

Παραλείψεις παραδέχεται η TÜV HELLAS

Την ίδια ώρα, η υπεύθυνη για την πιστοποίηση που θα έπρεπε να χορηγηθεί στη περιβόητη πλέον ρόδα στην πλατεία Συντάγματος TÜV HELLAS, εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως οι επιθεωρητές της ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της ανέγερσης της ρόδας, η πιστοποίηση δεν μπορούσε να δοθεί, διότι υπήρχαν παρεκκλίσεις από τις προδιαγραφές και ελλείψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας:

EKTAKTH EΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2016 

Σε συνέχεια των τελευταίων ανακοινώσεων που ενέχουν τον Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD)  στη διαδικασία λειτουργίας της Ρόδας στο Σύνταγμα, επιθυμούμε να αποσαφηνίσουμε τα κάτωθι:

Α) Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης μέλος του TÜV NORD GROUP. O Φορέας μας διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα της Επιθεώρησης Ψυχαγωγικών Εγκαταστάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και είναι ο μοναδικός διαπιστευμένος Φορέας Επιθεώρησης από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για τη διενέργεια ελέγχων και πιστοποιήσεων σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις διασκέδασης βάσει των Ευρωπαϊκών Προτύπων.

Β) Το έργο και οι υπηρεσίες μας καθορίζονται από την απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας και των σχετικών Προδιαγραφών εσωτερικών διαδικασιών, για τη διασφάλιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης λειτουργίας του εξοπλισμού  και του σεβασμού των κανόνων για την ασφάλεια των επισκεπτών – χρηστών.

Γ) Κατασκευές όπως η Ρόδα Παρατήρησης είναι διεθνώς αντικείμενο επιθεώρησης, βάσει των σχετικών Προδιαγραφών, από το στάδιο έγκρισης της μελέτης τους, της κατασκευής τους, της εκάστοτε τοποθέτησης – εγκατάστασης έως το στάδιο των τελικών δοκιμών – παραλαβής από διαπιστευμένους Φορείς Επιθεώρησης.

Δ) Με δεδομένο ότι η Ρόδα διέθετε ήδη πιστοποίηση συμμόρφωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων, στον Φορέα μας ανατέθηκε η Επιθεώρηση και η Πιστοποίηση της εγκατάστασης της Ρόδας (επί τόπου επιθεώρηση κατά την ανέγερση, ανασκόπηση εγχειριδίων κατασκευής και μελετών, έγκριση μελετών στήριξης, τελικές δοκιμές παραλαβής) για λογαριασμό του Ιδιοκτήτη,  Ανεγέρτη και Λειτουργού της εταιρείας SKY VIEW ATTRACTIONS.

Ε) Το Έργο λόγω της φύσης της κατασκευής και της ιδιαιτερότητας του χώρου εγκατάστασης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Οι Επιθεωρητές και ελεγκτές μελετητές του Φορέα μας παρακολουθούσαν συνεχώς το έργο σε όλη τη φάση της προετοιμασίας, της ανέγερσης και των δοκιμών της εγκατάστασης. Ήμασταν εκεί Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων για να υποστηρίξουμε την εταιρία και τη δημόσια διοίκηση στα αιτήματα τους, να παρέχουμε διευκρινίσεις επί των απαιτήσεων των προδιαγραφών παραλαβής και να αναμένουμε τις διορθωτικές ενέργειες.

ΣΤ) Μέχρι την απόφαση της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας από τον Δήμο υπήρχαν παρεκκλίσεις από τις προδιαγραφές και ελλείψεις που δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν στο Οργανισμό μας να εισηγηθεί την Ασφαλή Λειτουργία της Εγκατάστασης και την Έκδοση σχετικού Πιστοποιητικού. 

Στα 140 χρόνια λειτουργίας του μητρικού μας οργανισμού TÜV NORD σε όλο τον κόσμο και στα 30 παρουσίας της TÜV HELLAS στη χώρα μας αποκλειστικός μας γνώμονας είναι η ποιότητα και η συμμόρφωση των κατασκευών με την κείμενη νομοθεσία, τα σχετικά πρότυπα και τις προδιαγραφές και πάνω από όλα η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των χρηστών.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...