Η Κίνα ετοιμάζει πύραυλο αέρος-αέρος για κατάρριψη αεροσκαφών ραντάρ και ανεφοδιασμού

Νέο, μακράς εμβέλειας πύραυλο αέρας-αέρος, ο ποίος θα μπορούσε να καταρρίψει αεροσκάφη ραντάρ-έγκαιρης προειδοποίσης και ανεφοδιασμού, να δοκιμάζει η Κίνα, όπως έγραψε η επίσημη κρατική εφημερίδα China Daily, αφού εικόνες του νέου πυραύλου κυκλοφόρησαν online.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επιβλέπει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, που περιλαμβάνει stealth αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα, ενώ η χώρα έχει δοκιμάσει επίσης πυραύλους για χρήση εναντίον δορυφόρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κινεζικός στρατός πρόσφατα ανέβασε στο Ίντερνετ εικόνες ενός μαχητικού J-11B οπλισμένου με έναν μεγάλο, άγνωστου τύπου πύραυλο κατά τη διάρκεια ασκήσεων πέρυσι.

Ο ερευνητής θεμάτων αεροπορίας Φου Κιανσάο δήλωσε στην εφημερίδα πως θεωρεί ότι ο πύραυλος είναι σχεδιασμένος για να χτυπά από απόσταση στόχους υψηλής αξίας, όπως αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, που κανονικά βρίσκονται εκτός των ζωνών μάχης.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα των κινεζικών πυραύλων αέρος – αέρος, που αυτή τη στιγμή έχουν βεληνεκή κάτω των 100 χλμ.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...