Η κλιματική αλλαγή απειλεί την Ακρόπολη

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την Ακρόπολη
Η κλιματική αλλαγή βλάπτει την Ακρόπολη προκαλώντας, κυρίως λόγω αυξημένης έντασης βροχοπτώσεων, πρόσθετα προβλήματα στον ήδη επιβαρημένο Ιερό Βράχο.
Η Μαίρη Ιωαννίδου, σύμβουλος της Υπηρεσίας Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ) και τέως διευθύντριά της, συνέταξε ένα ειδικό σχέδιο για τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος, σύμφωνα με το Εθνος.

Το παρουσίασε την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), παρουσία της γενικής γραμματέως Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη, θεωρώντας κρίσιμο το προσεχές διάστημα για τη σωστή και έγκαιρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, θα παρακολουθεί τις συνεδριάσεις ανά τακτά διαστήματα.

Η κ. Ιωαννίδου εντόπισε ως ένα βασικό θέμα τα ύδατα τα οποία είτε κατεισδύουν από το έδαφος (το οποίο, όπως μας λέει, δεν είναι αυτό που ήταν κατά την αρχαιότητα) είτε ανεβαίνουν από τη γη σε κάποια έγκοιλα τμήματα των βράχων.

Το τεράστιο πρόγραμμα αποκατάστασης των τειχών «που θα εξελιχθεί σε ορίζοντα δεκαετίας» θα ξεκινήσει με γεωτεχνική έρευνα. Θα ακολουθήσουν οι ανάλογες μελέτες.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι εργασίες θα γίνονται παράλληλα με τα άλλα, σημαντικά έργα, στα μνημεία του Ιερού Βράχου. «Ξεκινάμε μεθοδικά, ώστε να δούμε τι ακριβώς χρειάζεται» λέει η διευθύντρια της ΥΣΜΑ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...