Η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει τις Κυκλάδες

Η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει τις Κυκλάδες

Ανησυχία προκαλεί η ευρεία κλιματική αλλαγή καθώς πλέον βιώνουμε τις επιπτώσεις της και το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

Το National Geographic χαρτογράφησε τις επιπτώσεις που θα έχει σε κάθε ήπειρο το ενδεχόμενο το επίπεδο της θάλασσας να ξεπεράσει τα 66 μέτρα σε ύψος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που δημοσιεύουν οι Cyclades24.gr, οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον Βόρειο και Νότιο Πόλο απειλούνται με αφανισμό με την Αφρική να εμφανίζεται πιο τυχερή επειδή έχει αλλάξει η μορφολογία της.
Όσον αφορά στην Ευρώπη, πόλεις όπως το Άμστερνταμ, η Ρίγα, το Λονδίνο και η Βενετία θα «πνιγούν», το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα εξαφανιστεί όπως και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, τα οποία θα βυθιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Όσον αφορά στην Αμερική, οι αλλαγές στην ανατολική ακτή θα είναι θεαματικές, καθώς περιοχές όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη θα ζήσουν στιγμές που έχουμε δει στην ταινία «Μετά την επόμενη μέρα». Στον χάρτη είναι εμφανές ότι λείπουν σχεδόν όλες οι Κυκλάδες που,σύμφωνα με την έρευνα, βρίσκονται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής και απειλούνται προς εξαφάνιση.

κξηκη
 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/349208-E-klimatike-allage-tha-exaphanisei-tis-Kyklades ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...