Η κοροϊδία της ΑΕΠΙ με τη δήθεν «εξυγίανση»

Αλλαγές στο Δ.Σ αλλά… κουβέντα για την «τρύπα» των 50 εκατ. ευρώ

Στο δρόμο της… «εξυγίανσης» επιχειρούν να πείσουν ότι βαδίζουν οι ιδιοκτήτες της διαβόητης ΑΕΠΙ, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα λάβουν συγχωροχάρτι για το μεγάλο φαγοπότι με τα πνευματικά δικαιώματα αλλάζοντας απλώς τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η Ελληνική Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας σε συνέχεια της ανακοίνωσής της, στις 20 Φεβρουαρίου, για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ενημερώνει τώρα με περίσσια υπερηφάνεια ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης ενώ προτείνει ως πρόεδρο του Δ.Σ. τον στιχουργό Ηλία Φιλίππου.

Αυτό που δεν αναφέρει πουθενά – σε καμία ανακοίνωσή της – η οικογένεια Ξανθόπουλου, η οποία θα εξακολουθήσει να κάνει κουμάντο στην ΑΕΠΙ όποιο κι αν είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, είναι πως δημιουργήθηκε η «μαύρη τρύπα» των 50 εκατ. ευρώ μέσα σε 4 χρόνια και πως εκτινάχθηκαν στα 42,5 εκατ. ευρώ τα αδιανέμητα δικαιώματα προς τους δημιουργούς.

Με επιστολή της στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), η ΑΕΠΙ περιορίζεται στο να γνωστοποιήσει τα εξής:

  • Το νέο διοικητικό συμβούλιοθα οριστεί σε γενική συνέλευση της εταιρείας που προγραμματίζεται στις 10 Μαρτίου. Πρόεδρος του ανανεωμένου διοικητικού συμβουλίου θα προταθεί να αναλάβει ο κ. Ηλίας Φιλίππου, διακεκριμένος Έλληνας στιχουργός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (στη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή) και σε Πανεπιστήμια εξωτερικού.
  • Την προτεινόμενη 5μελή Συντονιστική Επιτροπή,η οποία θα ξεκινήσει τις εργασίες της την Παρασκευή 10 Μαρτίου και θα παραμείνει εν ενεργεία μέχρι και την ολοκλήρωση της ΑΜΚ (Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου) που έχει εξαγγείλει η ΑΕΠΙ. Ο ρόλος της επιτροπής θα είναι η έγκριση των πάσης φύσεως δαπανών και εκροών της εταιρείας.Οι λεπτομέρειες και ο ακριβής τρόπος λειτουργίας της Συντονιστικής Επιτροπής κοινοποιήθηκαν επίσης αρμοδίως στον ΟΠΙ.

Η ΑΕΠΙ έθεσε επίσης υπ’ όψιν του ΟΠΙ και την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) αναφορικά με την ΑΜΚ, που έχει εξαγγείλει η εταιρεία.

Ακόμη, εν γνώσει της εποπτεύουσας αρχής τέθηκε και γνωμάτευση της διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας «KPMG Σύμβουλοι Α.Ε.». Η γνωμάτευση αυτή συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΑΕΠΙ με στόχο να εξεταστούν αναλυτικά τα θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές της ΑΕΠΙ, ενώ αξιολογήθηκε και αποτιμήθηκε  και το Επιχειρηματικό Σχέδιο της έως το 2020.

Σε ό,τι αφορά την έγγραφη κατάθεση των απόψεων της ΑΕΠΙ για τα ευρήματα της έκθεσης της Εrnst & Υoyng αυτές θα υποβληθούν «όπως ορίζει η δέουσα διαδικασία», τονίζει η Εταιρεία, μετά από την λήψη όλων των εγγράφων, που περιέχονται στο διοικητικό φάκελο, ο οποίος έχει καταρτιστεί για το θέμα αλλά η αποστολή του εκκρεμεί από τον ΟΠΙ.

Η ΑΕΠΙ σημειώνει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει επίσημα και με πράξεις όλους τους ενδιαφερόμενους αναφορικά με τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και στις οποίες έχει δεσμευτεί με στόχο την ομαλοποίηση της λειτουργίας της αγοράς πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/273248-E-koroidia-tes-AEPI-me-te-dethen-exygianse ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...