Οι παρεμβάσεις στις υποδομές και κομβικής σημασίας έργα, έχουν αυξήσει την επισκεψιμότητα.

Σε ανερχόμενο τουριστικό προορισμό έχει εξελιχθεί η Ναυπακτία, χάρη στο πλούσιο ιστορικό, πολιτιστικό πλούτο αλλά και το φυσικό κάλλος της περιοχής και αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητά της χάρη σε μια σειρά από παρεμβάσεις στις υποδομές και κομβικής σημασίας έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και στην “καμπάνια εξωστρέφειας” που υλοποιεί εντός και εκτός συνόρων η δημοτική αρχή, που περιλαμβάνει και άνοιγμα στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δείπνο εργασίας με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, έχοντας αντιληφθεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα που διαθέτει, ο Δήμος Ναυπακτίας έχει στρέψει το βλέμμα του στη θάλασσα με τις παρεμβάσεις και τα έργα του να αφορούν κατά κύριο λόγο τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου συνολικά και την αναστήλωση τόσο του ενετικού λιμανιού όσο και του εμβληματικού κάστρου που υψώνεται στον κύριο λόφο της πόλης.

Επισημαίνεται ότι το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του λιμανιού, προϋπολογισμού 1,77 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων, συνδέεται με το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του νοτιοανατολικού τμήματος του κάστρου Ναυπάκτου, που ολοκληρώνεται με φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Παράλληλα, ξεκίνησε η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης, που χρηματοδοτείται με κονδύλι 1,79 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Ναυπακτίας και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή αθλητικών χώρων, όπως πίστα bmx/skate, γηπέδου beach volley και πρότυπων παιδικών χαρών.

Επιπλέον, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τις μελέτες της χωροθετημένης μαρίνας στην παραλία του Γριμπόβου, που αποτελεί την ανατολική παραλία της πόλης, ενώ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή και του αλιευτικού καταφυγίου της βαριάς, στη δυτική πλευρά της Ναυπάκτου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ναυπακτίας, επιδεικνύοντας εξωστρέφεια συνεχίζει τις δράσεις προβολής και προώθησης με τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον κ. Γκίζα ήδη να είναι ορατά και να προδιαγράφουν μία ακόμη καλύτερη συνέχεια για το 2023.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξενοδοχειακές κλίνες της περιοχής καταγράφουν πληρότητες άνω του 70% κάθε καλοκαίρι και κάθε Οκτώβριο (σ.σ. στις 26 Οκτωβρίου εορτάζεται η επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου), ενώ κάθε Πάσχα οι πληρότητες φτάνουν και το 100%. Εκτός, δε, από το πλήθος των Ελλήνων τουριστών-επισκεπτών η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό για επισκέπτες από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο κ.α.

Νaftemporiki.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...