Η Ν.Δ. δεν έχει αναπτυξιακή πολιτική λέει το υπουργείο Ανάπτυξης

Κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ανάπτυξη

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν έχει μια πραγματική αναπτυξιακή πολιτική, που να έρχεται σε ρήξη με τις παλαιοκομματικές λογικές του παρελθόντος, που μας έφεραν στα μνημόνια, απαντά το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το τμήμα Οικονομίας της ΝΔ, με θέμα την πορεία απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ.

Μετά την συνέντευξη Τύπου της Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, του  αναπληρωτή Τομεάρχη, βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα και την ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη, από την οδό Νίκης, ανέφεραν ότι «η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να ακούσουμε κάποια γόνιμη κριτική ή κάποια νέα ιδέα στη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ για το ΕΣΠΑ, οπότε απλά επιβεβαιώθηκαν οι χαμηλές προσδοκίες μας».

Σχετικά με το νέο όραμα που περιγράφει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το υπουργείο απαντά ότι «ελπίζουμε το νέο «αναπτυξιακό» όραμα της ΝΔ και η «επιστροφή στην κανονικότητα» που ευαγγελίζεται ο αρχηγός της, να μην περιλαμβάνουν για άλλη μια φορά χαριστικές εντάξεις έργων ύψους 6 δισ. ευρώ στον αναπτυξιακό νόμο χωρίς διασφαλισμένους πόρους για την υλοποίησή τους.

Να μη σημαίνουν άλλα 6 δισ. ευρώ υπερδεσμεύσεις στα προγράμματα του ΕΣΠΑ ούτε, τέλος, την παραμονή των εκλογών, εντάξεις έργων σωρηδόν με μηδενικές πιστώσεις, δηλαδή χωρίς διαθέσιμα χρήματα, για την εξυπηρέτηση πελατειακών δικτύων».

Τέλος, από το υπουργείο δηλώνουν έτοιμοι να  συζητήσουν, «όταν και αν η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποφασίσει να αποκτήσει μια πραγματική αναπτυξιακή πολιτική, σε ρήξη με τις παλαιοκομματικές λογικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...