Η Ουγγαρία στηρίζει την τουρκική επιχείρηση στη Συρία

Θέση για την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία πήρε η Ουγγαρία Μέσω του Υπουργού των Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι προς το συμφέρον της χώρας του ότι η Άγκυρα σπρώχνει το μεταναστευτικό πρόβλημα εκτός… Ευρώπης. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η Τουρκία με τον εισβολή της στέλνει το μεταναστευτικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση της Συρίας και όχι προς την Ευρώπη.

Μ’ αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση της Ουγγαρίας και ο ακραίος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν εξέφρασε τη στήριξή της στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και στις πολιτικές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας ότι η Τουρκία σπρώχνει το μεταναστευτικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση της Συρίας και όχι προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «MTI».

«Το συμφέρον μας είναι να αποτρέψουμε την εμφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας», τόνισε ο Σιγιάρτο μετά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Αζερμπαϊτζάν.

Η Ουγγαρία τάσσεται στο «πλευρό» της Τουρκία, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας και τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταδικάσει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...