Η Πανελλαδική Φιλοζωική καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Αγρινίου για παράνομες περισυλλογές και επανεντάξεις αδέσποτων

Τη δημοτική αρχή Αγρινίου κατακεραυνώνουν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (66 Σωματεία)και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων.

Κάνουν λόγo για παράνομες περισυλλογές και επανεντάξεις αδέσποτων σε επιστολή προς τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παναστασίου και προς τον Αντιδήμαρχο Γ. Φαρμάκη.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, την Αστυνομική Διεύθυνση , τη Διεύθυνση Προστασίας Ζώων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η επιστολή:

Αξιότιμοι Κύριοι/ες,

Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε για συνεχείς παράνομες περισυλλογές αδέσποτων ζώων και παράνομες επανεντάξεις αυτών χωρίς την συνεδρίαση και απόφαση της 5μελούς επιτροπής του νόμου 4039/12 με αποτέλεσμα τα ζώα να κινδυνεύουν να σκοτωθούν , δηλητηριαστούν ή τραυματιστούν ακόμη και βαριά .

Πιθανότατα μάλιστα τα αδέσποτα αυτά να μην ζουν πια αφού κάθε προσπάθεια ανεύρεσής τους κατέστη μάταια .

Φαίνεται όμως ότι ο Δήμος σας προτιμά την ταλαιπωρία , την κακοποίηση , τον θάνατο των ζώων από την νομιμότητα και επιτρέψτε μας την ανθρωπιά που οφείλουμε σε κάθε ανήμπορο ον . .

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει της αυθαιρεσίας, η λογική , ο νόμος και η προστασία των ζώων , τα οποία δεν ευθύνονται καθόλου για την αδεσποτεία τους και υφίστανται τις θλιβερές συνέπειες αυτής , όπως πολύ καλά γνωρίζετε .

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να στοχοποιήσει αυτούς που ευθύνονται για την εγκληματική , και για τα ίδια τα ζώα αλλά και για την κοινωνία , εγκατάλειψή τους και όχι τα θύματα αυτής της πράξης .

Το απαιτεί το δίκαιο , η ηθική μας , οι πολιτιστικές αξίες και ιδανικά .

Σας καλούμε να εφαρμόσετε την νομοθεσία και να υποδείξετε στους εκπροσώπους των φιλοζωικών συλλόγων στην 5μελή επιτροπή τα σημεία όπου παρατήσατε αυτά χωρίς καμία πρόνοια για την επιβίωσή τους .

Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και σε κάθε περίπτωση για παράβαση καθήκοντος και καταχρηστική άσκηση εξουσίας από μέρους σας καθώς και για μετά δόλου κακοποίηση και πιθανή θανάτωση αυτών .

Στην διάθεσή σας για κάθε βοήθεια στα πλαίσια της νομιμότητας και του αξιακού μας συστήματος .

Με εκτίμηση,
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (66 Σωματεία)και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Η Γραμματέας
Μαρία Χουστουλάκη

agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...