Η Περιφέρεια Αττικής “λανσάρει” “αντισηπτικό – απολυμαντικό” που είναι… καλλυντικό

bb
Η Περιφέρεια Αττικής “λανσάρει” “αντισηπτικό – απολυμαντικό” που είναι… καλλυντικό

Η Περιφέρεια Αττικής


28/04/2020 – 16:11

Η Περιφέρεια Αττικής, φέρεται να κυκλοφόρησε ένα… καλλυντικό προϊόν, ως “αντισηπτικό-απολυμαντικό”. Το μπουκαλάκι που περιέχει το λεγόμενο αντισηπτικό, φέρει αυτοκόλλητο με το εθνόσημο και αναγράφει “Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής”.

εοφ αντισηπτικο

 

Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) λέει ότι το συγκεκριμένο προϊόν ΔΕΝ μπορεί να φέρει τις ενδείξεις «Οινόπνευμα – Απολυμαντική και Αντισηπτική δράση» και η αρμόδια διεύθυνση, με το υπ. αριθμ. 42174 έγγραφο από 8/4, ζητά από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, κάτι το οποίο, ακόμη δεν έχει συμβεί. 

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. Αρχικά, με ποια διαδικασία πήρε την προμήθεια η εταιρεία που το κυκλοφόρησε; Ποια είναι αυτή η εταιρεία; Το προϊόν αυτό που θα διατίθεται και έναντι ποιου αντιτίμου;

Και αν φυσικά ισχύουν οι καταγγελίες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, ότι το οινόπνευμα είναι μέσα στα είδη πρώτης ανάγκης που σημειώνουν εμφανή έλλειψη, τότε ίσως θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, που βρέθηκε το οινόπνευμα για την παραγωγή του εν λόγω “αντισηπτικού-απολυμαντικού gel”;

Ρένα Δούρου: Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για «ετικέτες» αυτοπροβολής

Παράλληλα, η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», Ρένα Δούρου, καταγγέλει πως η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΦ, κυκλοφορεί προϊόν για την προστασία από τον κορωνοϊό

«Η Περιφέρεια Αττικής κυκλοφορεί ως “αντισηπτικό – απολυμαντικό” προϊόν που είναι… καλλυντικό», τονίζει η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι «τρόπος που η διοίκηση της Περιφέρειας χειρίστηκε την προμήθεια “αντισηπτικού – απολυμαντικού”  προϊόντος που διανέμει για την προστασία από τον κορωνοιό, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα».

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία, το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ως καλλυντικό και δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις «Οινόπνευμα – Απολυμαντική και Αντισηπτική δράση». 

Μάλιστα, όπως καταγγέλει η Ρένα Δούρου, η αρμόδια διεύθυνση Ανάπτυξης του ΕΟΦ με το υπ. αριθμ. 42174 της 8/4 έγγραφό της, ζητεί από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί.

«Ερωτήματα επίσης δημιουργεί άλλο ένα παράδοξο στοιχείο το οποίο ελέγχεται για τη νομιμότητά του και αφορά στην εκτύπωση του λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνόσημο, πάνω στο εν λόγω προϊόν γεγονός που συνιστά τουλάχιστον πρωτότυπη αντίληψη περί της χρήσεως του εθνόσημου», επισημαίνει η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής».

Τέλος, η ίδια καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας «να σταματήσει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους αυτοπροβολής, σοβαρά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, εν μέσω πανδημίας, και να αναλάβει τις ευθύνες της -είτε πρόκειται για τους ελέγχους ιδιωτικών δομών υγείας είτε για την προμήθεια κρίσιμων μέσων προστασίας κατά του ιού».

«Η “Δύναμη Ζωής”, σε αντίθεση με ο,τι έκανε στη θέση της αντιπολίτευσης η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, ασκεί αντιπολίτευση βάζοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών. Τα παιχνίδια της σημερινής Διοίκησης με το εθνόσημο και τα μέσα αντιμετώπισης του ιού είναι υγειονομικά επικίνδυνα, οικονομικά αμφίβολα, υποβαθμίζοντας, με μοναδικό στα χρονικά τρόπο, το κύρος του θεσμού. Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για ‘ετικέτες’ αυτοπροβολής», σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Πηγή: kontranews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...