Η πρώτη ασιατική χώρα που απαγορεύει την κατανάλωση γάτων και σκύλων

bb

Πως αποφασίστηκε το μπλόκο στη θανάτωση γατών και σκύλων για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Πρόστιμα-φωτιά και φυλακή για τους παραβάτες.

Στη Δύση η εκτροφή σκύλων και γατών για το κρέας τους είναι κάτι που προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ενώ αντίθετα στις χώρες της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Ασίας πρόκειται συνηθισμένη πρακτική, ιδιαίτερα στις χώρες που υποφέρουν από τη φτώχεια.

Ωστόσο, δεδομένου ότι τα εισοδήματα και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων, συνεχίζουν να αναπτύσσονται στις περιοχές αυτές, η πρακτική μειώνεται σταδιακά αλλά σταθερά.

Η Ταϊβάν τώρα εμφανίζεται έτοιμη να κάνει το σωστό βήμα και να προχωρήσει στην ολική απαγόρευση της κατανάλωσης κρέας σκύλου και γάτας.
 
Το νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα θα καταστήσει το νησιωτικό κράτος το πρώτο στην Ασία που αποφασίζει μία τέτοια απαγόρευση.
Η νέα απόφαση συμπληρώνει έναν προηγούμενο νόμο, που ψηφίστηκε το 2001, ο οποίος κατέστησε παράνομη την πώληση κρέατος και γούνας από κατοικίδια ζώα για λεγόμενους «οικονομικούς σκοπούς».

Ο νόμος, που επισημοποιήθηκε μετά την υπογραφή των τροπολογιών από την Πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-Γουέν, προβλέπει ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 8.000 δολαρίων σε όποιον συλληφθεί με κρέας σκύλου ή γάτας.

Η τιμωρία είναι πιο αυστηρή για εκείνους που εμπλέκονται στη σφαγή των ζώων, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν ποινές έως δύο χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 60.000 δολαρίων.

Η πρωθυπουργός Τσάι είναι γνωστή φιλόζωος. Πέρυσι, υιοθέτησε τρεις σκύλους-οδηγούς που είχαν αποσυρθεί από τα καθήκοντά τους, οι οποίοι ζουν τώρα στο σπίτι της Τσάι με τις δύο γάτες της.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/282415-E-prote-asiatike-chora-poy-apagoreyei-ten-katanalose-gaton-kai-skylon ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...