Η σαρκαστική απάντηση Βίλντερς στον Ερντογάν: Πώς τον αποκάλεσε ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός

Η σαρκαστική απάντηση Βίλντερς στον Ερντογάν: Πώς τον αποκάλεσε ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός
Βίλντερς

Η απάντηση του Ολλανδού ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς στην είδηση πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να καταθέσει μήνυση σε βάρος του, ήταν σαρκαστική.

«Λοιπόν, ο άνδρας που με αποκαλεί φασίστα και νωρίτερα αποκάλεσε όλη την Ολλανδία φασιστική και απομεινάρι του ναζισμού θα ασκήσει μήνυση εναντίον μου; Ο κόσμος γύρισε ανάποδα. Αποτυχημένος!» έγραψε ο Βίλντερς.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα, ο Ολλανδός πολιτικός καλούσε μεταξύ άλλων το ΝΑΤΟ να πετάξει την Τουρκία εκτός ευρωατλαντικής συμμαχίας «με τις κλωτσιές».

Να σημειωθεί πως το Σάββατο ο Γκέερτ Βίλντερς ανήρτησε ένα σκίτσο του Ερντογάν και του έβαλε τη λεζάντα «τρομοκράτης».

Χθες, ο Ολλανδόρς ανήρτησε μια εικόνα ενός βυθιζόμενου πλοίου με μια τουρκική σημαία πάνω του. «Αντίο @RTErdogan. Διώξτε με τις κλωτσιές την Τουρκία από το ΝΑΤΟ», έγραψε κάτω από την εικόνα.

Δικηγόροι του Ερντογάν κατέθεσαν αγωγή στην εισαγγελία της Άγκυρας, υποστηρίζοντας πως τα τουρκικά δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία στην υπόθεση αυτή επειδή οι προσβολές απευθύνονταν στον πρόεδρο της Τουρκίας, μετέδωσε το Anadolu, επικαλούμενο το έγγραφο που κατατέθηκε από τους δικηγόρους.

«Παρόλο που το έγκλημα διαπράχθηκε απ’ ευθείας εναντίον του προσώπου που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, η αξία που παραβιάζεται είναι η δομή πολιτικής διακυβέρνησης του κράτους», υποστηρίζουν οι δικηγόροι, σύμφωνα με το Anadolu.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα σχόλια του Βίλντερς δεν μπορεί να θεωρηθούν ελευθερία έκφρασης και ότι ο Βίλντερς στοχοθέτησε «την τιμή, την αξιοπρέπεια, τον χαρακτήρα και τη φήμη» του Ερντογάν. Εξάλλου ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και σύμμαχος του Ερντογάν, υποστήριξε σήμερα πως ο Βίλντερς έχει «σκοτεινούς δεσμούς» με τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Ο έκφυλος ηγέτης του Κόμματος Ελευθερίας έπεσε τόσο χαμηλά που έφτασε να αποκαλεί τον πρόεδρό μας τρομοκράτη. Έχει δείξει ποιος είναι αληθινά ο τρομοκράτης, ο φασίστας και ο βάρβαρος», δήλωσε ο Μπαχτσελί σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...