Η συνταγή της ημέρας: Ατομικές πίτες ζυμαρικών
Ατομικές πίτες ζυμαρικών. Μπορεί στο άκουσμα αρχικά να μην κατάλαβες τι υλικά θα χρειαστείς και πώς θα πετύχεις το τέλειο αυτό αποτέλεσμα.
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- πιπέρι
- θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο 3 ατομικές στρογγυλές φόρμες 10 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
- Τοποθετούμε όρθια τα ριγκατόνι στη βάση από τις φόρμες.
- Περιχύνουμε τα ριγκατόνι με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα, πιπέρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί.
- Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο κι αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.
Πηγή: kontranews.gr