Η συνταγή της ημέρας: Γιαπωνέζικα pancakes

Η συνταγή της ημέρας: Γιαπωνέζικα pancakes
Η συνταγή της ημέρας: Γιαπωνέζικα pancakes

Μετά τα pancakes χωρίς γλουτένη ή τα μίνι pancakes, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή το τελευταίο διάστημα, ανακαλύψαμε μία ακόμη λαχταριστή συνταγή που μας έχει ενθουσιάσει.

Ο λόγος για την ιαπωνική εκδοχή των pancakes, που θέλει τις περίφημες τηγανίτες πρωινού να γίνονται πραγματικά αφράτες και πολύ φουσκωτές. Όσον αφορά στα υλικά τους, θυμίζουν τα κλασικά pancakes, οπότε μην φοβάστε ότι δεν θα μπορείτε να τα απολαύσετε αν δεν έχετε κοντά σας κατάστημα που πουλάει ασιατικά προϊόντα.

Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν, είναι η εκτέλεση τους που θέλει τους κρόκους να δουλεύονται ξεχωριστά από τα ασπράδια, με τα δεύτερα να γίνονται μαρέγκα που ενσωματώνεται στο τέλος στο μίγμα και έχει ως αποτέλεσμα όταν τα pancakes ψήνονται στο τηγάνι να φουσκώνουν πολύ. Για να τα φτιάξετε και στο σπίτι, βρήκαμε τη συνταγή τους στο Tasty, καθώς και το βίντεο που δείχνει τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Υλικά
2 κρόκοι αβγών
4 ασπράδια αβγών
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
¾ του φλιτζανιού έτοιμο μίγμα για pancakes (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ)
βούτυρο για το σερβίρισμα
σιρόπι για το σερβίρισμα
διάφορα berries για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα και το μίγμα για pancakes, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα που ετοιμάσατε, με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνετε ελαφρά δυο μικρά μεταλλικά τσέρκι και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, που έχετε ζεστάνει σε χαμηλή φωτιά. Γεμίζετε τα ¾ από κάθε τσέρκι με το μίγμα των pancakes, σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το κάθε pancake αλλά το κέντρο του να είναι ελαφρά υδαρές.

Με σπάτουλα γυρίζετε προσεκτικά τα pancakes μαζί με το τσέρκι και αφήνετε σκεπασμένα να ψηθούν για πέντε ακόμη λεπτά. Σερβίρετε σε πιάτα με βούτυρο, σιρόπι και φρούτα.

Δείτε το βίντεο με τη διαδικασία βήμα-βήμα:

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...